Het vliegveld Paris-Beauvais-Tillé, ook wel bekend als de luchthaven Beauvais, is een belangrijk vliegveld in Frankrijk. Het is gelegen in Tillé, ongeveer 85 kilometer ten noorden van Parijs. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Beauvais, die bekend staat om zijn prachtige gotische kathedraal.

Locatie

Het vliegveld Paris-Beauvais-Tillé ligt in de regio Hauts-de-France, in het departement Oise. Het is strategisch gelegen nabij de snelweg A16, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. De afstand vanaf Parijs is ongeveer 85 kilometer, wat overeenkomt met een uur rijden, afhankelijk van het verkeer.

Daarnaast is er ook een goede verbinding met het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige busdiensten van en naar Parijs, die ongeveer 1 uur en 15 minuten duren. Deze bussen vertrekken vanaf Porte Maillot, een belangrijk knooppunt in Parijs. Het vliegveld heeft ook een eigen treinstation, dat directe verbindingen biedt met Parijs en andere steden in de regio.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Paris-Beauvais-Tillé is gemakkelijk bereikbaar vanuit verschillende delen van Frankrijk en Europa. Naast de goede verbindingen met Parijs, zijn er ook directe busdiensten vanuit andere Franse steden, zoals Lille, Amiens en Rouen. Daarnaast zijn er ook internationale busdiensten vanuit België, Nederland en Luxemburg.

Wat betreft de bereikbaarheid per vliegtuig, biedt het vliegveld Paris-Beauvais-Tillé vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa. Het is vooral populair bij budgetmaatschappijen, zoals Ryanair, die regelmatige vluchten aanbieden naar bestemmingen zoals Barcelona, Rome, Londen en Dublin.

Aantal passagiers

Het vliegveld Paris-Beauvais-Tillé is de tiende drukste luchthaven van Frankrijk, gemeten naar het aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 4,5 miljoen passagiers. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, mede dankzij de groeiende populariteit van budgetvluchten.

De luchthaven heeft één terminalgebouw, dat is uitgerust met alle nodige faciliteiten voor reizigers. Er zijn verschillende winkels, restaurants en cafés waar passagiers kunnen ontspannen en winkelen. Daarnaast zijn er ook autoverhuurbedrijven en taxistandplaatsen beschikbaar voor reizigers die hun reis willen voortzetten.

Andere wetenswaardigheden

Naast het reizen naar verschillende bestemmingen, biedt het vliegveld Paris-Beauvais-Tillé ook andere faciliteiten en diensten. Er is bijvoorbeeld een parkeerterrein beschikbaar voor reizigers die met de auto komen. Daarnaast zijn er ook hotels in de buurt van het vliegveld, voor reizigers die een overnachting nodig hebben.

Het vliegveld heeft ook een speciale VIP-lounge, waar passagiers kunnen genieten van extra comfort en luxe. Deze lounge biedt onder andere gratis wifi, snacks en drankjes, en een rustige omgeving om te ontspannen voor of na de vlucht.

Kortom, het vliegveld Paris-Beauvais-Tillé is een belangrijk vliegveld in Frankrijk, dat gemakkelijk bereikbaar is vanuit Parijs en andere delen van het land. Met zijn goede verbindingen met het openbaar vervoer en de vele vluchten naar verschillende bestemmingen, is het een populaire keuze voor reizigers die op zoek zijn naar betaalbare vluchten. Met zijn faciliteiten en diensten zorgt het vliegveld ervoor dat reizigers comfortabel en gemakkelijk kunnen reizen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *