Vliegveld Paris-Charles de Gaulle, ook wel bekend als Roissy Airport, is het grootste en drukste vliegveld van Frankrijk. Het is gelegen in Roissy-en-France, ongeveer 25 kilometer ten noordoosten van Parijs. Het vliegveld is vernoemd naar de voormalige Franse president Charles de Gaulle.

Locatie

Vliegveld Paris-Charles de Gaulle is strategisch gelegen in de regio Île-de-France, waardoor het een belangrijk knooppunt is voor internationale reizigers. Het vliegveld beslaat een oppervlakte van maar liefst 32 vierkante kilometer, waardoor het een van de grootste vliegvelden ter wereld is.

De locatie van het vliegveld biedt reizigers gemakkelijke toegang tot de stad Parijs en andere populaire bestemmingen in de regio. Het vliegveld is goed verbonden met het openbaar vervoer, waardoor reizigers snel en gemakkelijk naar hun eindbestemming kunnen reizen.

Bereikbaarheid

Vliegveld Paris-Charles de Gaulle is uitstekend bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht van de bereikbaarheid van het vliegveld:

 • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd Aéroport Charles de Gaulle 2 TGV. Vanaf dit station kunnen reizigers met de TGV (hogesnelheidstrein) naar verschillende steden in Frankrijk en andere Europese landen reizen.
 • Metro: Het vliegveld is verbonden met het metronetwerk van Parijs via de RER B-lijn. Reizigers kunnen de metro nemen naar het centrum van Parijs en andere delen van de stad.
 • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met verschillende bestemmingen in de regio. Reizigers kunnen gebruikmaken van de bus om naar Parijs, nabijgelegen steden en andere vliegvelden te reizen.
 • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld. Reizigers kunnen een taxi nemen om naar hun eindbestemming te reizen.
 • Auto: Het vliegveld is goed bereikbaar met de auto via de snelwegen A1 en A3. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto naar het vliegveld komen.

Aantal passagiers

Vliegveld Paris-Charles de Gaulle is een van de drukste vliegvelden ter wereld. Jaarlijks verwerkt het vliegveld miljoenen passagiers. Hieronder volgt een overzicht van het aantal passagiers dat het vliegveld jaarlijks ontvangt:

 • In 2019: 76,2 miljoen passagiers
 • In 2018: 72,2 miljoen passagiers
 • In 2017: 69,5 miljoen passagiers
 • In 2016: 65,9 miljoen passagiers
 • In 2015: 65,8 miljoen passagiers

Met deze indrukwekkende aantallen behoort vliegveld Paris-Charles de Gaulle tot de top 10 van drukste vliegvelden ter wereld.

Andere wetenswaardigheden

Naast de locatie, bereikbaarheid en het aantal passagiers zijn er nog enkele andere interessante feiten en wetenswaardigheden over vliegveld Paris-Charles de Gaulle:

 • Het vliegveld heeft drie terminals: Terminal 1, Terminal 2 en Terminal 3. Terminal 2 is opgedeeld in verschillende subterminals (2A, 2B, 2C, etc.)
 • Vliegveld Paris-Charles de Gaulle is een belangrijk knooppunt voor luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France, Delta Air Lines en Emirates.
 • Het vliegveld beschikt over een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen, waaronder winkels, restaurants, lounges, geldautomaten en bagagekluizen.
 • Er zijn verschillende hotels in de buurt van het vliegveld waar reizigers kunnen overnachten.
 • Vliegveld Paris-Charles de Gaulle heeft diverse prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder de titel “Beste luchthaven van Europa” door Skytrax in 2019.

Kortom, vliegveld Paris-Charles de Gaulle is een belangrijk en druk bezocht vliegveld in Frankrijk. Met zijn gunstige locatie, uitstekende bereikbaarheid en indrukwekkende aantal passagiers is het vliegveld een belangrijke schakel in het internationale luchtverkeer.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *