Het vliegveld Marseille Provence, ook wel bekend als Marseille Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het zuiden van Frankrijk. Het is het op vier na drukste vliegveld van Frankrijk en bedient de stad Marseille en de omliggende gebieden.

Locatie

Het vliegveld Marseille Provence ligt ongeveer 27 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Marseille. Het is gelegen in de gemeente Marignane, waarnaar het vliegveld ook wel wordt vernoemd. De locatie van het vliegveld biedt gemakkelijke toegang tot de belangrijkste snelwegen en treinverbindingen, waardoor het een ideale hub is voor reizigers die de regio willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Marseille Provence is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is direct bereikbaar via de snelweg A7, die Marseille verbindt met andere grote steden in Frankrijk.
  • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd “Aéroport Marseille Provence”, dat verbindingen biedt naar Marseille en andere steden in de regio.
  • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met Marseille en omliggende steden. De reistijd kan variëren afhankelijk van het verkeer.

Aantal passagiers

Het vliegveld Marseille Provence verwelkomt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 10,2 miljoen. Dit aantal is sindsdien gestegen, waardoor het vliegveld een belangrijke speler is geworden in de luchtvaartindustrie van Frankrijk.

Faciliteiten

Het vliegveld Marseille Provence biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

  • Winkels en restaurants: Er zijn tal van winkels en restaurants op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van duty-free shopping en diverse culinaire opties.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven zijn beschikbaar op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een voertuig kunnen huren om de regio te verkennen.
  • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels te vinden voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
  • Parkeren: Het vliegveld biedt verschillende parkeermogelijkheden, waaronder kort parkeren, lang parkeren en valet parking.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten biedt het vliegveld Marseille Provence ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • Terminal 1 en Terminal 2: Het vliegveld bestaat uit twee terminals, Terminal 1 en Terminal 2, die beide een breed scala aan voorzieningen en diensten bieden.
  • Regionale verbindingen: Het vliegveld Marseille Provence is een belangrijk knooppunt voor regionale vluchten naar andere steden in Frankrijk en de Middellandse Zee.
  • Uitzicht op de omgeving: Vanaf bepaalde delen van het vliegveld kunnen reizigers genieten van een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de Middellandse Zee.

Al met al is het vliegveld Marseille Provence een belangrijke toegangspoort tot de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten is het een ideale keuze voor reizigers die Marseille en de omliggende gebieden willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *