Het vliegveld Nantes Atlantique, ook wel bekend als de Luchthaven Nantes, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Nantes, in het westen van Frankrijk. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en bedient de regio Pays de la Loire.

Locatie

Het vliegveld Nantes Atlantique ligt op ongeveer 8 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Nantes. Het is gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan, waardoor het een prachtig uitzicht biedt op de oceaan en de nabijgelegen eilanden.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Nantes Atlantique is gemakkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is verbonden met de snelweg Aéroport Nantes Atlantique, die directe toegang biedt tot het stadscentrum van Nantes en andere omliggende steden.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Nantes en andere nabijgelegen steden. Daarnaast is er een tramlijn die reizigers naar het centrum van Nantes brengt.
  • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld. Het is een handige optie voor reizigers die direct naar hun bestemming willen gaan.

Aantal passagiers

Het vliegveld Nantes Atlantique is een drukke luchthaven met een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 7,8 miljoen. Dit aantal is sindsdien gestaag gegroeid, waardoor het vliegveld een belangrijke rol speelt in de luchtvaartindustrie van Frankrijk.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Nantes Atlantique:

  • Het vliegveld heeft een enkele start- en landingsbaan, die ongeveer 2.900 meter lang is.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar het vliegveld, waaronder Air France, Ryanair, easyJet en Volotea.
  • Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten, waaronder winkels, restaurants, geldautomaten en autoverhuur.
  • Er zijn ook verschillende hotels in de buurt van het vliegveld, waardoor het een handige optie is voor reizigers die een vroege vlucht hebben of laat aankomen.
  • Het vliegveld Nantes Atlantique heeft een goede reputatie op het gebied van veiligheid en klantenservice.

Al met al is het vliegveld Nantes Atlantique een belangrijk vervoersknooppunt in het westen van Frankrijk. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten biedt het vliegveld een comfortabele en efficiënte reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *