Vliegveld Limoges, ook wel bekend als de Luchthaven Limoges-Bellegarde, is een internationaal vliegveld gelegen in de regio Nouvelle-Aquitaine in Frankrijk. Het vliegveld bedient de stad Limoges en de omliggende gebieden. Met zijn moderne faciliteiten en goede bereikbaarheid is het een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Locatie

Vliegveld Limoges is gelegen op ongeveer 6 kilometer ten westen van het stadscentrum van Limoges. Het is strategisch gelegen in de buurt van belangrijke snelwegen, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. De exacte locatie van het vliegveld is Avenue de l’Aéroport, 87100 Limoges, Frankrijk.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende manieren om Vliegveld Limoges te bereiken:

  • Met de auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A20, die Limoges verbindt met andere grote steden in Frankrijk. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Met het openbaar vervoer: Er is een regelmatige busdienst die het vliegveld verbindt met het stadscentrum van Limoges. Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar voor reizigers die liever niet met het openbaar vervoer reizen.

Aantal passagiers

Vliegveld Limoges verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers ongeveer 400.000. Hoewel dit aantal lager is dan sommige grotere internationale luchthavens, blijft Vliegveld Limoges een belangrijke speler in de regio en trekt het zowel toeristen als zakenreizigers aan.

Faciliteiten

Vliegveld Limoges biedt een scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen:

  • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of wat winkelen voordat ze aan boord gaan.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
  • Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld.
  • Bagage: Het vliegveld biedt bagagediensten, waaronder bagagekluizen en een verloren en gevonden afdeling, om ervoor te zorgen dat reizigers hun bagage veilig kunnen opslaan en terugvinden.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over Vliegveld Limoges:

  • De luchthaven is vernoemd naar de nabijgelegen stad Bellegarde, die bekend staat om zijn historische charme en pittoreske landschap.
  • Vliegveld Limoges heeft een start- en landingsbaan van 2.100 meter lang, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
  • De luchthaven herbergt ook een vliegschool, waar aspirant-piloten hun opleiding kunnen volgen.

Al met al is Vliegveld Limoges een belangrijke toegangspoort tot de regio Nouvelle-Aquitaine in Frankrijk. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten biedt het vliegveld een comfortabele en efficiënte reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *