Caen-Carpiquet is een internationaal vliegveld gelegen in de regio Normandië, Frankrijk. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen steden Caen en Carpiquet. Het is een belangrijke luchthaven in de regio en biedt verschillende faciliteiten en diensten aan reizigers.

Locatie

Het vliegveld Caen-Carpiquet is gelegen op ongeveer 6 kilometer ten westen van Caen, een historische stad in Normandië. De locatie van het vliegveld maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel lokale als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Reizigers kunnen het vliegveld Caen-Carpiquet bereiken via verschillende vervoersmiddelen, waaronder auto, taxi en openbaar vervoer. Het vliegveld is goed verbonden met de omliggende steden en dorpen door middel van een uitgebreid wegennetwerk.

Met de auto kunnen reizigers het vliegveld bereiken via de snelweg A13, die Caen verbindt met andere grote steden in Frankrijk. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar op het vliegveld voor zowel korte als lange termijn parkeren.

Daarnaast is er een regelmatige busdienst beschikbaar die reizigers van en naar het vliegveld vervoert. Deze busdienst biedt een handige en betaalbare optie voor reizigers die geen eigen vervoer hebben.

Aantal passagiers

Het vliegveld Caen-Carpiquet bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 werden er meer dan 200.000 passagiers verwerkt op de luchthaven. Dit aantal is sindsdien gestaag gegroeid, waardoor het vliegveld een belangrijke rol speelt in het regionale luchtverkeer.

Faciliteiten

Het vliegveld Caen-Carpiquet biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van deze faciliteiten zijn:

  • Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.
  • Winkels waar reizigers souvenirs, tijdschriften en andere benodigdheden kunnen kopen.
  • Autoverhuurkantoren voor reizigers die een voertuig willen huren tijdens hun verblijf.
  • Gratis wifi-toegang in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven.
  • Bagagekluizen voor het veilig opbergen van bagage.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Caen-Carpiquet:

  • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 2.100 meter lang, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
  • Caen-Carpiquet heeft een moderne terminal met een capaciteit om een groot aantal passagiers te verwerken.
  • Het vliegveld heeft een strategische ligging in Normandië, waardoor het een populaire keuze is voor reizigers die de regio willen verkennen.
  • Er zijn regelmatige vluchten van en naar verschillende bestemmingen in Europa, waaronder Londen, Lyon en Marseille.

Al met al biedt het vliegveld Caen-Carpiquet een handige en efficiënte optie voor reizigers die naar Normandië willen vliegen. Met goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en een groeiend aantal passagiers, blijft het vliegveld een belangrijke speler in de regio.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *