Het vliegveld Brest Bretagne, gelegen in het noordwesten van Frankrijk, is een belangrijk luchtvaartknooppunt in de regio Bretagne. Met zijn moderne faciliteiten en uitstekende bereikbaarheid trekt het vliegveld jaarlijks een groot aantal passagiers. In dit artikel zullen we meer vertellen over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van het vliegveld Brest Bretagne.

Locatie

Het vliegveld Brest Bretagne bevindt zich op ongeveer 10 kilometer ten noordoosten van de stad Brest. Het is gelegen in de gemeente Guipavas, in het departement Finistère. De locatie van het vliegveld biedt reizigers gemakkelijke toegang tot zowel de stad Brest als de omliggende regio Bretagne.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Brest Bretagne is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Reizigers kunnen gebruik maken van de volgende opties:

 • Auto: Het vliegveld is te bereiken via de snelweg N12, die Brest verbindt met andere steden in Bretagne en de rest van Frankrijk. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Openbaar vervoer: Er is een regelmatige busverbinding tussen het vliegveld en het centrum van Brest. Deze bussen bieden reizigers een handige en betaalbare manier om van en naar het vliegveld te reizen.
 • Taxi: Reizigers kunnen ook gebruik maken van taxi’s om van en naar het vliegveld te reizen. Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de terminal.

Aantal passagiers

Het vliegveld Brest Bretagne verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 1,5 miljoen. Dit aantal is sindsdien gestaag gegroeid, waardoor het vliegveld een belangrijke rol speelt in het regionale luchtverkeer.

Faciliteiten

Het vliegveld Brest Bretagne beschikt over moderne faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi-toegang, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld.
 • Bagagekluizen: Er zijn bagagekluizen beschikbaar voor reizigers die hun bagage veilig willen opbergen tijdens hun verblijf op het vliegveld.

Bestemmingen

Het vliegveld Brest Bretagne biedt een breed scala aan bestemmingen, zowel binnen Frankrijk als internationaal. Enkele populaire bestemmingen zijn:

 • Parijs
 • Londen
 • Madrid
 • Rome
 • Amsterdam
 • Barcelona

Deze bestemmingen worden bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France, Ryanair, easyJet en Vueling.

Conclusie

Het vliegveld Brest Bretagne is een belangrijk luchtvaartknooppunt in de regio Bretagne. Met zijn gunstige locatie, uitstekende bereikbaarheid en moderne faciliteiten trekt het vliegveld jaarlijks een groot aantal passagiers. Of je nu op zoek bent naar een binnenlandse of internationale bestemming, het vliegveld Brest Bretagne biedt een breed scala aan vluchtopties. Of je nu reist voor zaken of plezier, het vliegveld Brest Bretagne zorgt voor een comfortabele en handige reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *