Het vliegveld Bergerac Dordogne Périgord, ook wel bekend als de luchthaven van Bergerac, is een belangrijke toegangspoort tot de prachtige regio Dordogne Périgord in Frankrijk. Met zijn gunstige ligging en uitstekende bereikbaarheid trekt het vliegveld jaarlijks duizenden passagiers. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van dit vliegveld.

Locatie

Het vliegveld Bergerac Dordogne Périgord is gelegen in het departement Dordogne, in het zuidwesten van Frankrijk. Het bevindt zich op ongeveer 5 kilometer ten zuidoosten van de stad Bergerac, waarnaar het vliegveld vernoemd is. De regio Dordogne Périgord staat bekend om zijn adembenemende landschappen, historische kastelen en pittoreske dorpjes. Het vliegveld is dan ook een ideale toegangspoort voor reizigers die deze prachtige regio willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Bergerac Dordogne Périgord is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reizigers die met de auto komen, is er een ruime parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld. Daarnaast zijn er verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig voor degenen die een auto willen huren tijdens hun verblijf in de regio.

Reizigers die liever met het openbaar vervoer reizen, kunnen gebruikmaken van de trein- en busverbindingen naar Bergerac. Het treinstation van Bergerac ligt op ongeveer 5 kilometer van het vliegveld en biedt regelmatige verbindingen naar andere steden in Frankrijk. Daarnaast zijn er ook busdiensten beschikbaar die reizigers naar verschillende bestemmingen in de regio kunnen brengen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Bergerac Dordogne Périgord verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 400.000, wat aantoont dat het vliegveld een populaire keuze is voor reizigers die de regio Dordogne Périgord willen verkennen. Het vliegveld biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Duitsland.

Wetenswaardigheden

Naast de uitstekende bereikbaarheid en het aantal passagiers, zijn er nog andere interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Bergerac Dordogne Périgord. Zo beschikt het vliegveld over moderne faciliteiten, waaronder restaurants, winkels en autoverhuurbedrijven. Daarnaast is er ook een informatiebalie aanwezig waar reizigers terecht kunnen met al hun vragen.

Het vliegveld heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de regio. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het vliegveld gebruikt door de geallieerden als een basis voor luchtoperaties. Vandaag de dag herinnert een monument op het vliegveld aan deze historische gebeurtenis.

Conclusie

Het vliegveld Bergerac Dordogne Périgord is een belangrijke toegangspoort tot de prachtige regio Dordogne Périgord in Frankrijk. Met zijn gunstige ligging, uitstekende bereikbaarheid en moderne faciliteiten trekt het vliegveld jaarlijks duizenden passagiers. Of je nu met de auto of het openbaar vervoer reist, het vliegveld biedt verschillende mogelijkheden om de regio te verkennen. Of je nu geïnteresseerd bent in de adembenemende landschappen, historische kastelen of pittoreske dorpjes, de regio Dordogne Périgord heeft voor ieder wat wils. Het vliegveld Bergerac Dordogne Périgord is dan ook de perfecte keuze voor reizigers die deze prachtige regio willen ontdekken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *