Het vliegveld Lappeenranta, ook wel bekend als Lappeenranta Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Lappeenranta in Finland. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot de regio Zuidoost-Finland en biedt diverse vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa.

Locatie

Het vliegveld Lappeenranta is gelegen op ongeveer 4 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Lappeenranta. De exacte locatie van het vliegveld is Lentoasemantie 21, 53600 Lappeenranta, Finland. Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto, taxi en het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Met de auto is het vliegveld Lappeenranta bereikbaar via de snelweg E18. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren. Daarnaast zijn er ook verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig op het vliegveld voor reizigers die een auto willen huren.

Reizigers die liever met het openbaar vervoer reizen, kunnen gebruikmaken van de busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Lappeenranta en andere omliggende steden. De busdiensten zijn goed georganiseerd en bieden regelmatige vertrekken.

Voor reizigers die de voorkeur geven aan een taxi, zijn er taxistandplaatsen beschikbaar bij de ingang van het vliegveld. Het is ook mogelijk om vooraf een taxi te reserveren via verschillende taxibedrijven in Lappeenranta.

Aantal passagiers

Het vliegveld Lappeenranta bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 werden er ongeveer 140.000 passagiers verwerkt op het vliegveld. Dit aantal kan variëren afhankelijk van de seizoenen en de beschikbare vluchten.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Lappeenranta beschikt over moderne faciliteiten en voorzieningen om het reizigerscomfort te garanderen. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden, winkels en duty-free winkels beschikbaar op het vliegveld.

– Het vliegveld Lappeenranta biedt vluchten naar diverse bestemmingen in Europa, waaronder steden zoals Berlijn, Milaan, Barcelona en Athene. Het is een populaire keuze voor reizigers die de regio Zuidoost-Finland willen verkennen of als tussenstop voor verdere reizen.

– Het vliegveld Lappeenranta heeft ook een vrachtterminal die vrachtvluchten mogelijk maakt. Dit draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio door het vergemakkelijken van de import en export van goederen.

– Het vliegveld Lappeenranta werkt samen met verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder low-cost maatschappijen, om een breed scala aan vluchtopties aan te bieden aan reizigers. Dit zorgt voor concurrentie en lagere ticketprijzen.

– Het vliegveld Lappeenranta heeft een vriendelijke en efficiënte klantenservice die reizigers helpt met vragen en assistentie. Het personeel spreekt meerdere talen, waaronder Engels, om internationale reizigers te kunnen helpen.

– Het vliegveld Lappeenranta is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving, omringd door meren en bossen. Dit biedt reizigers de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Finland tijdens hun verblijf.

Al met al is het vliegveld Lappeenranta een belangrijke luchthaven in Finland die reizigers een gemakkelijke toegang biedt tot de regio Zuidoost-Finland. Met goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en diverse vluchtopties, is het vliegveld een ideale keuze voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *