Helgoland-Düne is een klein vliegveld gelegen op het eiland Helgoland in Duitsland. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot het eiland en trekt jaarlijks vele passagiers. In dit artikel zullen we meer vertellen over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van het vliegveld Helgoland-Düne.

Locatie

Helgoland-Düne is gelegen op het eiland Helgoland, dat zich in de Noordzee bevindt. Het eiland behoort tot Duitsland en ligt ongeveer 70 kilometer ten noorden van Cuxhaven. Helgoland is een populaire bestemming vanwege zijn unieke natuur en prachtige landschappen. Het vliegveld Helgoland-Düne is gelegen aan de oostkant van het eiland, dicht bij de duinen en het strand.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Helgoland-Düne is goed bereikbaar met zowel het vliegtuig als de boot. Er zijn regelmatige vluchten vanuit verschillende Duitse steden, zoals Hamburg en Bremen, naar het vliegveld. Daarnaast is het ook mogelijk om met de boot naar Helgoland te reizen en vervolgens over te stappen op een kleinere veerboot naar het eiland Düne, waar het vliegveld zich bevindt. Deze veerboot vertrekt regelmatig vanaf de haven van Helgoland.

Aantal passagiers

Het vliegveld Helgoland-Düne ontvangt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. Hoewel het vliegveld relatief klein is, wordt het druk bezocht door zowel toeristen als zakelijke reizigers. Het aantal passagiers varieert per seizoen, met een piek in de zomermaanden wanneer veel mensen het eiland bezoeken. Gemiddeld passeren er per jaar ongeveer 50.000 passagiers de luchthaven van Helgoland-Düne.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Helgoland-Düne is geopend in 1962 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het toerisme op het eiland.

– Het vliegveld beschikt over een start- en landingsbaan van 800 meter lang, wat voldoende is voor kleine vliegtuigen en helikopters.

– Naast het vliegveld bevindt zich een klein terminalgebouw met faciliteiten zoals een café, souvenirwinkel en autoverhuur.

– Het eiland Düne, waar het vliegveld zich bevindt, staat bekend om zijn prachtige duinen en stranden. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en strandgangers.

– Vanaf het vliegveld Helgoland-Düne zijn er verschillende activiteiten en excursies mogelijk, zoals boottochten, wandeltochten en vogelspotten.

Al met al is het vliegveld Helgoland-Düne een belangrijke toegangspoort tot het eiland Helgoland. Met zijn prachtige locatie, goede bereikbaarheid en aanzienlijk aantal passagiers speelt het vliegveld een belangrijke rol in het toerisme en de economie van het eiland. Of je nu wilt genieten van de natuur, ontspannen op het strand of de lokale cultuur wilt ontdekken, Helgoland-Düne is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *