Vliegveld Zweibrücken is een voormalig militair vliegveld gelegen in de stad Zweibrücken, in de deelstaat Rijnland-Palts, Duitsland. Het vliegveld is gelegen in het zuidwesten van Duitsland, nabij de grens met Frankrijk en Luxemburg.

Locatie

Het vliegveld Zweibrücken bevindt zich op ongeveer 35 kilometer ten zuidwesten van Kaiserslautern en op ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Saarbrücken. De exacte locatie van het vliegveld is in de stad Zweibrücken, in de buurt van de wijk Mörsbach.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Zweibrücken is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen die het vliegveld verbinden met omliggende steden en dorpen.

Aantal passagiers

Vliegveld Zweibrücken heeft in het verleden dienst gedaan als een belangrijk regionaal vliegveld. Het aantal passagiers dat jaarlijks gebruik maakte van het vliegveld varieerde, maar lag gemiddeld rond de 200.000 passagiers. Het vliegveld was voornamelijk populair voor vakantievluchten naar verschillende Europese bestemmingen.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Zweibrücken werd oorspronkelijk gebouwd als een militair vliegveld in de jaren 1950. Het diende als thuisbasis voor de Amerikaanse luchtmacht en later ook voor de Duitse luchtmacht.

– Na de sluiting van het vliegveld als militaire basis, werd het omgebouwd tot een civiel vliegveld en opende het zijn deuren voor commerciële vluchten.

– Het vliegveld Zweibrücken beschikte over één start- en landingsbaan en een terminalgebouw met verschillende faciliteiten, waaronder winkels, restaurants en autoverhuur.

– In 2014 werd besloten om het vliegveld Zweibrücken te sluiten vanwege financiële problemen. Sindsdien is het vliegveld niet meer in gebruik voor commerciële vluchten.

– Het voormalige vliegveld Zweibrücken wordt momenteel gebruikt voor andere doeleinden, zoals evenementen en als testlocatie voor de auto-industrie.

Hoewel het vliegveld Zweibrücken niet langer in gebruik is als commercieel vliegveld, blijft het een interessante locatie met een rijke geschiedenis. Het vliegveld heeft een belangrijke rol gespeeld in de regio en heeft vele passagiers verwelkomd gedurende zijn operationele jaren.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *