Het vliegveld Berlin Brandenburg, ook wel bekend als de Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt, is een internationaal vliegveld gelegen in de Duitse hoofdstad Berlijn. Het is het grootste en belangrijkste vliegveld van de regio en bedient miljoenen passagiers per jaar.

Locatie

Het vliegveld Berlin Brandenburg is gelegen in de gemeente Schönefeld, ongeveer 18 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Berlijn. Het is strategisch gelegen nabij de snelweg A113 en is gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Met de auto is het vliegveld Berlin Brandenburg goed bereikbaar via de snelweg A113. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar, waaronder zowel kort- als lang parkeren. Daarnaast zijn er ook verschillende carpool- en deelautodiensten beschikbaar voor reizigers die duurzamer willen reizen.

Het vliegveld is ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een treinstation op het vliegveld, genaamd “Flughafen Berlin Brandenburg Terminal 1-2”, waar regionale treinen en S-Bahn treinen stoppen. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen die het vliegveld verbinden met omliggende steden en wijken.

Aantal passagiers

Het vliegveld Berlin Brandenburg is een van de drukste luchthavens van Duitsland. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 35 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is sinds de opening gestaag gegroeid en het vliegveld speelt een belangrijke rol in het internationale luchtverkeer.

Faciliteiten

Het vliegveld Berlin Brandenburg beschikt over moderne faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn tal van winkels, restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er ook verschillende lounges beschikbaar voor passagiers die extra comfort en privacy wensen.

Het vliegveld heeft ook uitgebreide voorzieningen voor zakelijke reizigers, waaronder vergaderzalen en conferentiefaciliteiten. Er is ook gratis wifi beschikbaar in het hele terminalgebouw, zodat reizigers altijd verbonden kunnen blijven.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Berlin Brandenburg is vernoemd naar Willy Brandt, een voormalige bondskanselier van Duitsland en een belangrijke figuur in de Duitse geschiedenis.

– Het vliegveld heeft een moderne en duurzame architectuur, met veel glas en natuurlijk licht.

– Het vliegveld Berlin Brandenburg is ontworpen om de capaciteit van de voormalige luchthavens Tegel en Schönefeld te vervangen en te vergroten.

– Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 3.600 meter lang, waardoor het geschikt is voor grote vliegtuigen.

Al met al is het vliegveld Berlin Brandenburg een belangrijke hub voor internationaal luchtverkeer en een belangrijke toegangspoort tot de stad Berlijn. Met zijn moderne faciliteiten en goede bereikbaarheid is het vliegveld een ideale keuze voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *