Vliegveld Keulen-Bonn, ook wel bekend als Flughafen Köln/Bonn, is een internationaal vliegveld gelegen in Keulen, Duitsland. Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor zowel passagiers- als vrachtvervoer en bedient de regio Noordrijn-Westfalen.

Locatie

Het vliegveld Keulen-Bonn is gelegen op ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Keulen. Het is strategisch gelegen nabij belangrijke snelwegen en treinstations, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor reizigers uit zowel binnen- als buitenland.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende manieren om het vliegveld Keulen-Bonn te bereiken:

  • Auto: Het vliegveld is direct verbonden met de snelweg A59, die aansluit op het Duitse snelwegennetwerk. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd “Flughafen Köln/Bonn”. Er zijn regelmatige treinverbindingen naar Keulen en andere steden in de regio.
  • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met omliggende steden en dorpen. Er zijn ook directe busverbindingen naar Keulen en Bonn.

Aantal passagiers

Vliegveld Keulen-Bonn is een van de drukste luchthavens van Duitsland. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 12 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, mede dankzij de groeiende populariteit van low-cost luchtvaartmaatschappijen die het vliegveld als basis gebruiken.

Wetenswaardigheden

Naast het bieden van uitstekende faciliteiten voor reizigers, heeft vliegveld Keulen-Bonn ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • Het vliegveld heeft een lange geschiedenis en werd oorspronkelijk gebruikt als militaire basis tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • Er zijn verschillende winkels, restaurants en cafés op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
  • Het vliegveld heeft een speciale bezoekersplatform, genaamd “Besucherterrasse”, waar bezoekers een panoramisch uitzicht hebben op de start- en landingsbanen.
  • Vliegveld Keulen-Bonn is de thuisbasis van enkele luchtvaartmaatschappijen, waaronder Eurowings en UPS Airlines.

Al met al is vliegveld Keulen-Bonn een belangrijk vliegveld in Duitsland, dat gemakkelijk bereikbaar is en een breed scala aan faciliteiten biedt voor reizigers. Met een groeiend aantal passagiers en interessante wetenswaardigheden, is het vliegveld zeker een bezoek waard.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *