Het vliegveld Hannover-Langenhagen is een belangrijk vliegveld in Duitsland, gelegen in de stad Langenhagen, op ongeveer 11 kilometer ten noorden van het centrum van Hannover. Het is een van de drukste luchthavens in Duitsland en bedient de regio Hannover en omliggende gebieden.

Locatie

Het vliegveld Hannover-Langenhagen is strategisch gelegen in de deelstaat Nedersaksen, in het noorden van Duitsland. Het is gelegen in de stad Langenhagen, die deel uitmaakt van de regio Hannover. De luchthaven ligt op een gunstige locatie, dicht bij belangrijke snelwegen en treinstations, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Hannover-Langenhagen is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren om de luchthaven te bereiken:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A2 en A352. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn parkeren.
 • Trein: Er is een treinstation op de luchthaven, genaamd “Hannover Flughafen”, dat directe verbindingen biedt naar het centraal station van Hannover en andere belangrijke steden in Duitsland.
 • Bus: Verschillende buslijnen verbinden de luchthaven met omliggende steden en dorpen. Er zijn ook directe busverbindingen naar het centrum van Hannover.

Aantal passagiers

Het vliegveld Hannover-Langenhagen verwelkomt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 6,35 miljoen. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat de populariteit en het belang van de luchthaven onderstreept.

Faciliteiten

Het vliegveld Hannover-Langenhagen biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn tal van winkels, boetieks en restaurants op de luchthaven waar reizigers kunnen winkelen en genieten van een maaltijd of een drankje.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren voor hun verblijf.
 • Hotels: In de directe omgeving van de luchthaven zijn verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die dicht bij de luchthaven willen verblijven.
 • Bagageopslag: Er is een bagageopslagfaciliteit beschikbaar voor reizigers die hun bagage veilig willen opslaan tijdens een tussenstop of overstap.
 • Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in het hele terminalgebouw, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Hannover-Langenhagen:

 • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 3.600 meter lang, waardoor het geschikt is voor grote vliegtuigen en intercontinentale vluchten.
 • De luchthaven herbergt ook een luchtvaartmuseum, genaamd “Fliegerhorst Wunstorf”, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de luchtvaart.
 • Hannover-Langenhagen is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder TUI fly Deutschland en Eurowings.
 • De luchthaven heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen, met directe vluchten naar vele Europese steden, evenals enkele intercontinentale bestemmingen.

Het vliegveld Hannover-Langenhagen is een belangrijke luchthaven in Duitsland, die een cruciale rol speelt in het verbinden van de regio Hannover met de rest van de wereld. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten, is het een populaire keuze voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *