Vliegveld Dortmund, ook wel bekend als Dortmund Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Dortmund, Duitsland. Het vliegveld is een belangrijke luchthaven in de regio Noordrijn-Westfalen en biedt diverse vluchten naar bestemmingen binnen Europa.

Locatie

Het vliegveld Dortmund is gelegen in de stad Dortmund, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Het ligt op ongeveer 10 kilometer ten oosten van het stadscentrum. De exacte adresgegevens van het vliegveld zijn Flughafenring 2, 44319 Dortmund, Duitsland.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Dortmund is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Hieronder volgen enkele mogelijkheden:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk te bereiken via de snelweg A44. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren.
 • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd “Dortmund Airport”. Vanuit het centraal station van Dortmund vertrekken regelmatig treinen naar het vliegveld.
 • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met omliggende steden en dorpen. De buslijnen 440 en 490 bieden directe verbindingen naar het centrum van Dortmund.

Aantal passagiers

Het vliegveld Dortmund heeft in de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt wat betreft het aantal passagiers. In 2019 werden er ongeveer 2,7 miljoen passagiers verwelkomd op de luchthaven. Dit aantal is een stijging ten opzichte van voorgaande jaren en toont aan dat het vliegveld steeds populairder wordt.

Faciliteiten

Het vliegveld Dortmund biedt diverse faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van deze faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn verschillende winkels en restaurants aanwezig op het vliegveld waar reizigers terecht kunnen voor eten, drinken en winkelen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren voor hun verblijf.
 • Bagagekluizen: Er zijn bagagekluizen beschikbaar op het vliegveld waar reizigers hun bagage veilig kunnen opbergen.
 • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan voor alle passagiers, zodat zij tijdens hun verblijf online kunnen blijven.

Bestemmingen

Het vliegveld Dortmund biedt vluchten naar diverse bestemmingen binnen Europa. Enkele populaire bestemmingen zijn:

 • Barcelona, Spanje
 • Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Rome, Italië
 • Warschau, Polen
 • Istanbul, Turkije

Naast deze bestemmingen zijn er nog vele andere steden en landen bereikbaar vanaf het vliegveld Dortmund.

Conclusie

Vliegveld Dortmund is een belangrijke luchthaven in de regio Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Het vliegveld is goed bereikbaar en biedt diverse faciliteiten voor reizigers. Met een groeiend aantal passagiers en vluchten naar populaire bestemmingen binnen Europa, is het vliegveld Dortmund een aantrekkelijke optie voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *