Vliegveld Dresden, ook wel bekend als Dresden International Airport, is een belangrijk vliegveld gelegen in de stad Dresden, Duitsland. Het vliegveld is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en trekt jaarlijks een groot aantal passagiers.

Locatie

Het vliegveld Dresden is gelegen in de deelstaat Saksen, in het oosten van Duitsland. Het bevindt zich op ongeveer 9 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Dresden. De exacte locatie van het vliegveld is Flughafenstraße 1, 01109 Dresden, Duitsland.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Dresden is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk te bereiken met de auto via de snelweg A4. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren.
  • Openbaar vervoer: Het vliegveld is verbonden met het openbaar vervoersnetwerk van Dresden. Er zijn regelmatige bus- en treindiensten die passagiers naar het vliegveld brengen.
  • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld. Passagiers kunnen gemakkelijk een taxi nemen om naar hun bestemming te reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Dresden verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 2,2 miljoen. Dit aantal is sindsdien gestaag gegroeid, waardoor het vliegveld een belangrijke rol speelt in de luchtvaartindustrie van de regio.

Andere wetenswaardigheden

Naast het faciliteren van vluchten, biedt het vliegveld Dresden ook verschillende diensten en voorzieningen aan passagiers. Enkele van deze wetenswaardigheden zijn:

  • Winkels en restaurants: Het vliegveld heeft een verscheidenheid aan winkels en restaurants waar passagiers kunnen winkelen en genieten van maaltijden en snacks.
  • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels beschikbaar voor passagiers die een overnachting nodig hebben.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren voor hun reis.
  • Bagageopslag: Het vliegveld biedt bagageopslagfaciliteiten voor passagiers die hun bagage veilig willen achterlaten tijdens een tussenstop of overstap.
  • Reisinformatie: Het vliegveld heeft informatiebalies waar passagiers terecht kunnen voor reisinformatie, vluchtschema’s en andere nuttige informatie.

Al met al is het vliegveld Dresden een belangrijke luchthaven in Duitsland, die een breed scala aan diensten en faciliteiten biedt aan passagiers. Met een gunstige locatie, goede bereikbaarheid en een groeiend aantal passagiers, blijft het vliegveld Dresden een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie van de regio.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *