Het vliegveld Hamburg, ook wel bekend als Hamburg Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Hamburg, Duitsland. Het is de oudste luchthaven van Duitsland en een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Het vliegveld Hamburg is gelegen in het noorden van Duitsland, op ongeveer 8,5 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Hamburg. Het is gelegen in de wijk Fuhlsb├╝ttel en is gemakkelijk bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende manieren om het vliegveld Hamburg te bereiken:

 • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A7, afrit Schnelsen-Nord. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren.
 • Openbaar vervoer: Het vliegveld is goed verbonden met het openbaar vervoersnetwerk van Hamburg. Er zijn regelmatige trein- en busverbindingen die het vliegveld verbinden met het stadscentrum en andere delen van de stad.
 • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld. Het is een handige optie voor reizigers die direct naar hun bestemming willen gaan.

Aantal passagiers

Het vliegveld Hamburg is een drukke luchthaven met een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 17 miljoen passagiers, waarmee het een van de drukste luchthavens van Duitsland is. Het aantal passagiers blijft jaarlijks groeien, wat de populariteit van het vliegveld aantoont.

Faciliteiten

Het vliegveld Hamburg biedt een breed scala aan faciliteiten om het verblijf van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn tal van winkels en restaurants op het vliegveld waar passagiers kunnen winkelen en genieten van een maaltijd voordat ze aan boord gaan van hun vlucht.
 • Duty-free winkels: Passagiers kunnen profiteren van belastingvrije winkels op het vliegveld en genieten van belastingvrije prijzen op een breed scala aan producten.
 • Lounges: Er zijn lounges beschikbaar voor passagiers die op zoek zijn naar extra comfort en privacy tijdens hun verblijf op het vliegveld.
 • Wi-Fi: Het vliegveld Hamburg biedt gratis Wi-Fi aan alle passagiers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.
 • Bagageopslag: Er zijn bagageopslagfaciliteiten beschikbaar voor passagiers die hun bagage veilig willen achterlaten tijdens een tussenstop in Hamburg.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten biedt het vliegveld Hamburg ook enkele interessante wetenswaardigheden:

 • Het vliegveld heeft een eigen bezoekersplatform waar bezoekers een panoramisch uitzicht hebben op de start- en landingsbanen.
 • Het vliegveld Hamburg heeft een uitgebreide kunstcollectie, met verschillende kunstwerken die in het hele terminalgebouw te bewonderen zijn.
 • Het vliegveld organiseert regelmatig evenementen en tentoonstellingen om passagiers te vermaken tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Het vliegveld Hamburg is een belangrijke luchthaven in Duitsland, met een gunstige locatie, goede bereikbaarheid en een breed scala aan faciliteiten. Of je nu op doorreis bent of Hamburg als eindbestemming hebt, het vliegveld biedt alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en aangename reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *