Frankfurt am Main is een belangrijke stad in Duitsland en heeft een van de drukste luchthavens van Europa, namelijk het vliegveld Frankfurt am Main. Dit vliegveld is gelegen in de deelstaat Hessen, ongeveer 12 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Frankfurt.

Locatie

Het vliegveld Frankfurt am Main is strategisch gelegen in het hart van Europa, waardoor het een belangrijk knooppunt is voor internationale reizigers. Het is omgeven door een uitgebreid wegennetwerk en heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit zowel de stad Frankfurt als andere omliggende steden.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende manieren om het vliegveld Frankfurt am Main te bereiken. Hieronder volgt een opsomming van de meest gebruikte vervoersmiddelen:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A3 en A5. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd Frankfurt Airport Fernbahnhof. Vanuit dit station zijn er regelmatige verbindingen met andere steden in Duitsland en Europa.
  • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met de omliggende steden en dorpen. Er zijn ook directe busverbindingen naar andere grote steden in Duitsland.
  • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij het vliegveld om reizigers naar hun bestemming te brengen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Frankfurt am Main is een van de drukste luchthavens van Europa en verwerkt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers maar liefst 70,5 miljoen. Het vliegveld heeft twee terminals, Terminal 1 en Terminal 2, die beide worden gebruikt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat het vliegveld Frankfurt am Main een belangrijk knooppunt is voor internationale reizigers, zijn er nog enkele interessante wetenswaardigheden over deze luchthaven:

  • Het vliegveld heeft een oppervlakte van meer dan 2.000 hectare, waardoor het een van de grootste luchthavens ter wereld is.
  • Er zijn meer dan 300 winkels en restaurants op het vliegveld, waardoor reizigers een breed scala aan mogelijkheden hebben om te winkelen en te dineren.
  • Het vliegveld heeft een eigen bezoekersplatform, waar bezoekers een panoramisch uitzicht hebben op de start- en landingsbanen.
  • Frankfurt Airport is de thuisbasis van de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland, Lufthansa.
  • Er zijn verschillende lounges op het vliegveld waar reizigers kunnen ontspannen en genieten van comfortabele faciliteiten.

Kortom, het vliegveld Frankfurt am Main is een belangrijke luchthaven in Europa, gelegen in de stad Frankfurt am Main. Met goede bereikbaarheid, een groot aantal passagiers en diverse interessante faciliteiten, is het een belangrijk knooppunt voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *