Vliegveld Weeze, ook bekend als Niederrhein Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Weeze, Duitsland. Het vliegveld is gelegen in de regio Nederrijn, op ongeveer 70 kilometer ten noordwesten van Düsseldorf.

Locatie

Vliegveld Weeze is gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, nabij de grens met Nederland. Het vliegveld ligt in de buurt van steden zoals Kevelaer, Goch en Kleve. De locatie van het vliegveld maakt het een populaire keuze voor reizigers uit zowel Duitsland als Nederland.

Bereikbaarheid

Vliegveld Weeze is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd Weeze Bahnhof, dat directe verbindingen biedt naar steden zoals Düsseldorf, Keulen en Nijmegen. Daarnaast zijn er regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met omliggende steden en dorpen.

Met de auto is Vliegveld Weeze gemakkelijk te bereiken via de snelweg A57. Het vliegveld beschikt over ruime parkeermogelijkheden, waaronder zowel kort parkeren als lang parkeren. Er zijn ook verschillende parkeerterreinen in de buurt van het vliegveld waar reizigers hun auto kunnen achterlaten.

Aantal passagiers

Vliegveld Weeze is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder reizigers. Het vliegveld verwelkomt jaarlijks meer dan 2 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is gestaag gegroeid sinds de opening van het vliegveld in 2003. Vliegveld Weeze biedt vluchten naar bestemmingen in Europa, waaronder populaire vakantiebestemmingen zoals Spanje, Griekenland en Italië.

Wetenswaardigheden

– Vliegveld Weeze was oorspronkelijk een militaire basis en werd in 2003 omgebouwd tot een civiel vliegveld.

– Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 2.400 meter lang, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als middelgrote vliegtuigen.

– Vliegveld Weeze heeft een moderne terminal met verschillende faciliteiten, waaronder winkels, restaurants en autoverhuur.

– Het vliegveld is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, dat een groot aantal vluchten van en naar Weeze aanbiedt.

– In de directe omgeving van het vliegveld zijn er verschillende hotels en accommodaties beschikbaar voor reizigers die dichtbij willen verblijven.

Al met al is Vliegveld Weeze een belangrijk vliegveld in de regio Nederrijn, dat een goede bereikbaarheid, een groeiend aantal passagiers en diverse faciliteiten biedt. Of je nu op vakantie gaat of een zakenreis maakt, Vliegveld Weeze is een handige en aantrekkelijke keuze voor reizigers uit zowel Duitsland als Nederland.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *