Het vliegveld Sylt is een belangrijk vliegveld gelegen op het eiland Sylt in Duitsland. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als zakelijke reizigers. Hieronder vind je meer informatie over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van het vliegveld Sylt.

Locatie

Het vliegveld Sylt is gelegen in het noorden van Duitsland, op het eiland Sylt. Sylt is het grootste eiland van de Noord-Friese Waddeneilanden en staat bekend om zijn prachtige stranden en schilderachtige landschappen. Het vliegveld bevindt zich in de stad Westerland, dat tevens de grootste stad van het eiland is.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Sylt is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige treinverbindingen vanuit verschillende steden in Duitsland naar Westerland. Daarnaast zijn er ook veerdiensten die het eiland verbinden met het vasteland. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid bij het vliegveld.

Aantal passagiers

Het vliegveld Sylt verwerkt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 werden er meer dan 300.000 passagiers geteld. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat het vliegveld steeds populairder wordt als bestemming.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Sylt heeft een start- en landingsbaan van 2.000 meter lang, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als middelgrote vliegtuigen.

– Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten, waaronder restaurants, winkels en autoverhuur.

– Sylt is een geliefde bestemming voor windsurfers vanwege de ideale wind- en golfomstandigheden.

– Het eiland Sylt staat ook bekend om zijn culinaire hoogstandjes, met tal van restaurants die lokale specialiteiten serveren.

– Naast het strand en de watersportmogelijkheden, biedt Sylt ook prachtige wandel- en fietsroutes door de duinen en bossen.

Al met al is het vliegveld Sylt een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Sylt. Met zijn goede bereikbaarheid, groeiend aantal passagiers en diverse faciliteiten, is het vliegveld een ideale keuze voor reizigers die dit unieke stukje Duitsland willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *