Vliegveld Verviers-Theux is een klein regionaal vliegveld gelegen in België. Het vliegveld is gelegen in de provincie Luik, in de stad Verviers-Theux. Het is een belangrijke luchthaven voor de regio en biedt verschillende faciliteiten en diensten aan zowel passagiers als luchtvaartmaatschappijen.

Locatie

Het vliegveld Verviers-Theux is strategisch gelegen in het hart van België. Het is omgeven door prachtige natuur en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende heuvels en valleien. De locatie van het vliegveld maakt het een ideale bestemming voor zowel zakelijke reizigers als toeristen die de regio willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Verviers-Theux is gemakkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Het vliegveld ligt op slechts enkele kilometers afstand van het stadscentrum van Verviers-Theux en is goed verbonden met het openbaar vervoer. Reizigers kunnen gebruik maken van treinen, bussen en taxi’s om het vliegveld te bereiken.

Bovendien is het vliegveld ook goed bereikbaar met de auto. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor passagiers die met de auto naar het vliegveld komen. De luchthaven biedt ook huurauto’s aan voor reizigers die hun eigen vervoer willen hebben tijdens hun verblijf in de regio.

Aantal passagiers

Hoewel Vliegveld Verviers-Theux een klein regionaal vliegveld is, verwelkomt het nog steeds een aanzienlijk aantal passagiers per jaar. In 2019 bedroeg het aantal passagiers dat via het vliegveld reisde ongeveer 250.000. Dit aantal is sindsdien gestaag gegroeid, waardoor het vliegveld een belangrijke speler is geworden in de luchtvaartindustrie van de regio.

Faciliteiten en diensten

Vliegveld Verviers-Theux biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het reizen voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten op het vliegveld zijn:

 • Een moderne terminal met incheckbalies en bagageafhandelingssystemen.
 • Winkels en boetieks waar passagiers souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen.
 • Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje voor of na hun vlucht.
 • Een business lounge met faciliteiten zoals wifi, werkstations en vergaderruimtes voor zakelijke reizigers.
 • Een duty-free winkel waar passagiers belastingvrije producten kunnen kopen.
 • Autoverhuurkantoren voor reizigers die een auto willen huren tijdens hun verblijf.
 • Parkeerfaciliteiten met voldoende ruimte voor zowel korte als lange termijn parkeren.

Daarnaast biedt het vliegveld ook verschillende diensten aan om het reizen gemakkelijker te maken. Enkele van deze diensten zijn:

 • Bagageafhandeling en verloren bagage diensten.
 • Assistentie voor mindervalide passagiers.
 • Reisinformatie en klantenservicebalies.
 • Beveiligings- en douanediensten.
 • Medische faciliteiten en EHBO-posten.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over Vliegveld Verviers-Theux:

 • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 2.000 meter lang, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
 • Het vliegveld organiseert regelmatig luchtvaartevenementen en vliegshows, waar zowel professionals als liefhebbers van de luchtvaart van kunnen genieten.
 • Er zijn verschillende hotels en accommodaties in de buurt van het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk kunnen overnachten voordat ze hun reis voortzetten.
 • Het vliegveld heeft een milieuvriendelijk beleid en neemt verschillende maatregelen om de impact op het milieu te verminderen, zoals het gebruik van zonne-energie en het minimaliseren van afval.

Kortom, Vliegveld Verviers-Theux is een belangrijke regionale luchthaven in België. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid, diverse faciliteiten en diensten, en interessante wetenswaardigheden, biedt het vliegveld een aangename reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *