Vliegveld Spa-La Sauvenière is een klein regionaal vliegveld gelegen in de Belgische stad Spa. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen wijk La Sauvenière. Het is een belangrijke luchthaven voor de regio en trekt jaarlijks vele passagiers. In dit artikel zullen we meer vertellen over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Vliegveld Spa-La Sauvenière.

Locatie

Vliegveld Spa-La Sauvenière is gelegen in de stad Spa, in de provincie Luik, België. Het vliegveld ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van het stadscentrum van Spa. De locatie van het vliegveld biedt prachtige uitzichten op het omliggende landschap, waaronder de Ardennen. Dit maakt het vliegveld niet alleen functioneel, maar ook aantrekkelijk voor toeristen die de regio willen verkennen.

Bereikbaarheid

Vliegveld Spa-La Sauvenière is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk te bereiken met de auto. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor passagiers die met de auto naar het vliegveld komen.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit het stadscentrum van Spa naar het vliegveld. Passagiers kunnen gebruikmaken van het openbaar vervoer om naar het vliegveld te reizen.
  • Taxi: Het is ook mogelijk om een taxi te nemen naar Vliegveld Spa-La Sauvenière. Er zijn verschillende taxibedrijven in Spa die passagiers naar het vliegveld kunnen brengen.

Aantal passagiers

Vliegveld Spa-La Sauvenière is een relatief klein vliegveld en verwerkt jaarlijks een gemiddeld aantal passagiers. Hoewel de exacte cijfers variëren, schommelt het aantal passagiers rond de 50.000 per jaar. Dit aantal is inclusief zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Wetenswaardigheden

Naast de locatie en bereikbaarheid zijn er nog enkele andere wetenswaardigheden over Vliegveld Spa-La Sauvenière:

  • Het vliegveld beschikt over een moderne terminal met faciliteiten zoals een restaurant, winkels en autoverhuur.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanaf Vliegveld Spa-La Sauvenière, waaronder enkele low-cost maatschappijen.
  • Het vliegveld is populair bij zowel zakenreizigers als toeristen, vanwege de nabijheid van Spa en de prachtige natuurlijke omgeving.
  • Vliegveld Spa-La Sauvenière organiseert regelmatig evenementen en activiteiten om de lokale gemeenschap te betrekken en het vliegveld te promoten.

Al met al is Vliegveld Spa-La Sauvenière een belangrijke luchthaven voor de regio Spa. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten trekt het vliegveld jaarlijks vele passagiers. Of je nu op zakenreis bent of de prachtige omgeving van Spa wilt verkennen, Vliegveld Spa-La Sauvenière biedt een handige en aantrekkelijke optie voor reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *