Het vliegveld Oostende-Brugge, ook wel bekend als de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge, is een belangrijk vliegveld gelegen in België. Het vliegveld is gelegen in de provincie West-Vlaanderen, tussen de steden Oostende en Brugge.

Locatie

Het vliegveld Oostende-Brugge is gelegen aan de Nieuwpoortsesteenweg 889, 8400 Oostende, België. De locatie van het vliegveld is gunstig, aangezien het zich tussen de twee belangrijke steden Oostende en Brugge bevindt. Dit maakt het vliegveld gemakkelijk bereikbaar voor zowel inwoners als toeristen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Oostende-Brugge is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen die het vliegveld verbinden met omliggende steden en dorpen.

Daarnaast is er ook een treinstation in de buurt van het vliegveld, namelijk het treinstation Oostende. Vanaf dit station kunnen reizigers gemakkelijk met de bus of taxi naar het vliegveld reizen. Het treinstation Oostende heeft ook directe verbindingen met andere grote steden in België, zoals Brugge, Gent en Brussel.

Aantal passagiers

Het vliegveld Oostende-Brugge verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers ongeveer 1,2 miljoen. Dit aantal kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het seizoen en de beschikbaarheid van vluchten.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat het vliegveld Oostende-Brugge een belangrijke luchthaven is, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld:

  • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 3.200 meter lang, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanaf het vliegveld Oostende-Brugge, waaronder TUI fly en Ryanair.
  • Het vliegveld heeft ook vrachtfaciliteiten en speelt een belangrijke rol in de vrachtsector.
  • Er zijn verschillende winkels, restaurants en andere voorzieningen beschikbaar op het vliegveld, waardoor reizigers comfortabel kunnen wachten op hun vlucht.
  • Het vliegveld Oostende-Brugge heeft ook een helikopterplatform, wat het mogelijk maakt voor helikopters om te landen en op te stijgen.

Kortom, het vliegveld Oostende-Brugge is een belangrijk vliegveld gelegen in België. Met een gunstige locatie tussen de steden Oostende en Brugge, is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar voor zowel inwoners als toeristen. Met een jaarlijks aantal passagiers van ongeveer 1,2 miljoen en verschillende interessante wetenswaardigheden, speelt het vliegveld een belangrijke rol in de luchtvaartsector.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *