Vliegveld Namen, ook wel bekend als de Luchthaven van Namen, is een klein regionaal vliegveld gelegen in België. Het vliegveld is gelegen in de stad Namen, de hoofdstad van de gelijknamige provincie Namen.

Locatie

Het vliegveld Namen is gelegen in de stad Namen, in het zuiden van België. Het is gelegen op ongeveer 5 kilometer ten noorden van het stadscentrum. De exacte adresgegevens van het vliegveld zijn:

Vliegveld Namen
Rue de l’Aéroport 8
5020 Namen
België

Bereikbaarheid

Het vliegveld Namen is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een opsomming van de bereikbaarheidsopties:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld.
  • Openbaar vervoer: Er zijn verschillende buslijnen die het vliegveld Namen verbinden met het stadscentrum en omliggende steden.
  • Taxi: Het is ook mogelijk om een taxi te nemen naar het vliegveld. Er zijn verschillende taxibedrijven beschikbaar in de stad Namen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Namen is een klein regionaal vliegveld en verwerkt jaarlijks een beperkt aantal passagiers. Het aantal passagiers varieert van jaar tot jaar, maar gemiddeld bedraagt het aantal passagiers ongeveer 50.000 per jaar.

Andere wetenswaardigheden

Naast het aantal passagiers zijn er nog andere interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Namen:

  • Het vliegveld Namen heeft één start- en landingsbaan.
  • Er zijn enkele luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanaf het vliegveld Namen, waaronder Ryanair en TUI fly.
  • Het vliegveld Namen beschikt over een kleine terminal met basisfaciliteiten, zoals een café en een souvenirwinkel.
  • Er zijn geen directe internationale vluchten vanaf het vliegveld Namen. Reizigers moeten vaak overstappen op een groter vliegveld om hun eindbestemming te bereiken.
  • Het vliegveld Namen is voornamelijk populair bij zakenreizigers en toeristen die de regio Namen willen verkennen.

Al met al is het vliegveld Namen een klein maar belangrijk vliegveld in België. Ondanks het beperkte aantal passagiers biedt het vliegveld Namen een goede bereikbaarheid en basisfaciliteiten voor reizigers. Of je nu op zakenreis gaat of de prachtige regio Namen wilt verkennen, het vliegveld Namen is een handige optie om te overwegen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *