Vliegveld Ursel is een klein vliegveld gelegen in Ursel, België. Het vliegveld is voornamelijk bedoeld voor recreatief vliegverkeer en heeft een rijke geschiedenis. Hieronder vind je meer informatie over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Vliegveld Ursel.

Locatie

Vliegveld Ursel is gelegen in het dorp Ursel, dat deel uitmaakt van de gemeente Knesselare in de provincie Oost-Vlaanderen, België. Het vliegveld ligt op ongeveer 20 kilometer ten noorden van Gent. De exacte adresgegevens van het vliegveld zijn:

Vliegveld Ursel
Urselseweg 183
9910 Ursel
België

Bereikbaarheid

Vliegveld Ursel is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Hieronder volgen enkele mogelijkheden om het vliegveld te bereiken:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk te bereiken via de E40 snelweg. Neem afrit 11 (Aalter) en volg de N44 richting Maldegem. Vervolgens neem je de afslag naar Ursel en volg je de borden naar het vliegveld.
  • Openbaar vervoer: Het dichtstbijzijnde treinstation is het station van Aalter. Vanaf daar kun je een taxi nemen naar het vliegveld, wat ongeveer 15 minuten duurt.

Aantal passagiers

Vliegveld Ursel is voornamelijk gericht op recreatief vliegverkeer en ontvangt geen commerciële vluchten. Hierdoor is het aantal passagiers op het vliegveld beperkt. Jaarlijks ontvangt het vliegveld ongeveer 10.000 bezoekers, voornamelijk piloten en vliegliefhebbers.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat Vliegveld Ursel een populaire bestemming is voor recreatieve piloten, heeft het vliegveld ook een interessante geschiedenis. Hieronder volgen enkele wetenswaardigheden over het vliegveld:

  • Het vliegveld werd oorspronkelijk aangelegd in 1939 als militair vliegveld.
  • Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het vliegveld gebruikt door de Duitse Luftwaffe.
  • Na de oorlog werd het vliegveld overgedragen aan de Belgische luchtmacht en werd het gebruikt als trainingscentrum voor piloten.
  • In 1994 werd het vliegveld gesloten voor militair gebruik en sindsdien is het een recreatief vliegveld.
  • Jaarlijks wordt er op Vliegveld Ursel een vliegshow georganiseerd, waarbij verschillende vliegtuigen en helikopters te bewonderen zijn.

Al met al is Vliegveld Ursel een interessante bestemming voor liefhebbers van luchtvaart. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en rijke geschiedenis is het vliegveld zeker een bezoek waard.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *