Het vliegveld Kortrijk-Wevelgem, gelegen in België, is een belangrijke luchthaven in de regio. Met zijn gunstige locatie en goede bereikbaarheid trekt het vliegveld jaarlijks vele passagiers. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de locatie, bereikbaarheid, het aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van het vliegveld Kortrijk-Wevelgem.

Locatie

Het vliegveld Kortrijk-Wevelgem is gelegen in de provincie West-Vlaanderen, in het westen van België. Het bevindt zich tussen de steden Kortrijk en Wevelgem, vandaar ook de naam. De exacte adresgegevens van het vliegveld zijn: Luchthavenstraat 1, 8560 Wevelgem.

De locatie van het vliegveld is strategisch gekozen, aangezien het zich dicht bij belangrijke snelwegen en treinstations bevindt. Hierdoor is het vliegveld gemakkelijk te bereiken voor zowel reizigers uit België als uit het buitenland.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Kortrijk-Wevelgem is uitstekend bereikbaar met de auto, trein en bus. Voor reizigers die met de auto komen, zijn er voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar op het terrein van het vliegveld. Daarnaast zijn er ook verschillende parkeergarages in de nabije omgeving waar men de auto kan achterlaten.

Indien men liever met het openbaar vervoer reist, is het vliegveld goed verbonden met het trein- en busnetwerk. Er zijn regelmatige trein- en busverbindingen van en naar het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk kunnen overstappen op andere vervoersmiddelen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Kortrijk-Wevelgem verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 200.000. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat het vliegveld steeds populairder wordt onder reizigers.

De meeste passagiers die gebruik maken van het vliegveld Kortrijk-Wevelgem zijn zakenreizigers en vakantiegangers. Het vliegveld biedt een breed scala aan bestemmingen, zowel binnen Europa als daarbuiten. Hierdoor is het vliegveld aantrekkelijk voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

Andere wetenswaardigheden

Naast de locatie, bereikbaarheid en het aantal passagiers zijn er nog enkele andere wetenswaardigheden over het vliegveld Kortrijk-Wevelgem. Hieronder volgt een opsomming van enkele interessante feiten:

  • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 2.400 meter lang, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
  • Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van het vliegveld, waaronder TUI fly en Eastern Airways.
  • Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten, zoals restaurants, winkels en lounges, waar reizigers kunnen ontspannen en genieten van hun tijd op het vliegveld.
  • Er worden regelmatig evenementen georganiseerd op het vliegveld, zoals vliegshows en tentoonstellingen, die zowel lokale bewoners als toeristen aantrekken.

Al met al is het vliegveld Kortrijk-Wevelgem een belangrijke luchthaven in België, die jaarlijks vele passagiers verwelkomt. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten is het vliegveld een populaire keuze voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers. Of je nu op zoek bent naar een zakenbestemming of een ontspannen vakantie, het vliegveld Kortrijk-Wevelgem biedt tal van mogelijkheden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *