Vliegveld Weelde is een klein vliegveld gelegen in de gemeente Ravels, in de provincie Antwerpen, België. Het vliegveld is voornamelijk bedoeld voor recreatief vliegverkeer en heeft een landingsbaan van 1.200 meter lang. Het is een populaire bestemming voor piloten en vliegtuigliefhebbers vanwege de prachtige omgeving en de rustige sfeer.

Locatie

Vliegveld Weelde is gelegen in het noorden van België, dicht bij de Nederlandse grens. Het is omringd door groene velden en bossen, waardoor het een ideale locatie is voor vliegtuigliefhebbers die willen genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Het vliegveld ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van de stad Turnhout, wat het een gemakkelijk bereikbare bestemming maakt voor zowel Belgische als Nederlandse bezoekers.

Bereikbaarheid

Vliegveld Weelde is goed bereikbaar met de auto. Vanuit Turnhout volg je de N12 richting Ravels en vervolgens de N119 richting Weelde. Het vliegveld heeft voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers die met de auto komen. Daarnaast is er ook een bushalte in de buurt van het vliegveld, waardoor het ook mogelijk is om met het openbaar vervoer te reizen.

Aantal passagiers

Hoewel Vliegveld Weelde voornamelijk gericht is op recreatief vliegverkeer, ontvangt het ook een aantal passagiers per jaar. Het vliegveld heeft geen commerciële luchtvaartmaatschappijen die er opereren, maar er zijn wel regelmatig privévluchten en charters. Het aantal passagiers varieert van jaar tot jaar, maar gemiddeld ontvangt het vliegveld enkele duizenden passagiers per jaar.

Faciliteiten

Vliegveld Weelde beschikt over verschillende faciliteiten om het verblijf van bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Er is een gezellig café-restaurant waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je de vliegtuigen ziet opstijgen en landen. Daarnaast is er ook een vliegschool op het vliegveld waar je lessen kunt volgen om zelf te leren vliegen. Het vliegveld heeft ook een kleine winkel waar je vliegbenodigdheden kunt kopen.

Evenementen

Vliegveld Weelde organiseert regelmatig evenementen voor zowel vliegtuigliefhebbers als het brede publiek. Een van de populairste evenementen is de jaarlijkse Fly-In, waarbij verschillende vliegtuigen samenkomen op het vliegveld. Bezoekers kunnen de vliegtuigen van dichtbij bekijken en sommige piloten bieden zelfs rondvluchten aan. Daarnaast worden er ook regelmatig luchtvaartshows georganiseerd, waarbij acrobatische vliegshows en demonstraties worden gegeven.

Conclusie

Vliegveld Weelde is een klein maar charmant vliegveld in België. Met zijn prachtige locatie, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten is het een populaire bestemming voor zowel piloten als vliegtuigliefhebbers. Of je nu wilt genieten van de rustige sfeer, zelf wilt leren vliegen of gewoon wilt genieten van de vliegshows tijdens evenementen, Vliegveld Weelde heeft voor ieder wat wils.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *