Brussels South Charleroi Airport, ook wel bekend als Charleroi Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in België. Het vliegveld is gelegen in de stad Charleroi, op ongeveer 46 kilometer ten zuiden van Brussel.

Locatie

Brussels South Charleroi Airport is gelegen in de provincie Henegouwen, in het zuiden van België. Het vliegveld ligt in de stad Charleroi, wat de hoofdstad is van de provincie. Charleroi Airport is strategisch gelegen en goed bereikbaar vanuit verschillende steden in België en de omliggende landen.

Bereikbaarheid

Charleroi Airport is gemakkelijk bereikbaar met de auto, trein en bus. Het vliegveld heeft een directe aansluiting op de snelweg A54, waardoor reizigers snel en eenvoudig naar het vliegveld kunnen rijden. Daarnaast is er een ruime parkeergelegenheid beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren.

Reizigers die liever met het openbaar vervoer reizen, kunnen gebruik maken van de trein- en busverbindingen naar Charleroi Airport. Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd Charleroi-Sud, waar regelmatig treinen stoppen. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen die het vliegveld verbinden met omliggende steden en dorpen.

Aantal passagiers

Brussels South Charleroi Airport is een populaire keuze voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Het vliegveld heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt in het aantal passagiers. In 2019 verwelkomde Charleroi Airport meer dan 8,4 miljoen passagiers, waarmee het een van de drukste luchthavens van België is.

Wetenswaardigheden

– Charleroi Airport is voornamelijk bekend als een hub voor low-cost luchtvaartmaatschappijen. Ryanair is de grootste gebruiker van het vliegveld en biedt tal van bestemmingen aan vanaf Charleroi.

– Het vliegveld heeft een moderne terminal met diverse faciliteiten voor reizigers, waaronder winkels, restaurants, en lounges.

– Charleroi Airport heeft ook een vrachtterminal, waardoor het vliegveld een belangrijke rol speelt in de logistieke sector.

– Het vliegveld heeft verschillende maatregelen genomen om duurzaamheid te bevorderen, zoals het gebruik van zonne-energie en het verminderen van de CO2-uitstoot.

– Charleroi Airport biedt een breed scala aan bestemmingen aan, zowel binnen Europa als daarbuiten. Populaire bestemmingen zijn onder andere Barcelona, Rome, Londen en Marrakech.

– Het vliegveld heeft een goede reputatie op het gebied van efficiëntie en klantenservice, waardoor het een favoriete keuze is voor veel reizigers.

Al met al is Brussels South Charleroi Airport een belangrijk vliegveld in België, dat gemakkelijk bereikbaar is en een breed scala aan bestemmingen biedt. Met zijn moderne faciliteiten en groeiende aantal passagiers, blijft Charleroi Airport een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *