Brussels Airport, ook wel bekend als Zaventem Airport, is het grootste en drukste vliegveld van België. Het is gelegen in de gemeente Zaventem, op ongeveer 11 kilometer ten noordoosten van het centrum van Brussel. Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor zowel passagiers- als vrachtvervoer in Europa.

Locatie

Brussels Airport is strategisch gelegen in het hart van Europa, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit verschillende Europese steden. Het vliegveld ligt dicht bij de snelweg E40, die Brussel verbindt met steden zoals Gent, Brugge en Luik. Bovendien is er een directe treinverbinding vanuit het centraal station van Brussel naar de luchthaven, waardoor het ook gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Brussels Airport biedt verschillende vervoersmogelijkheden om passagiers naar en van de luchthaven te brengen. Naast de treinverbinding is er een uitgebreid netwerk van bussen die regelmatig van en naar de luchthaven rijden. Daarnaast zijn er tal van taxidiensten en autoverhuurbedrijven beschikbaar voor reizigers die liever met de auto reizen.

Het vliegveld beschikt ook over voldoende parkeergelegenheid, waaronder zowel kort als lang parkeren. Er zijn speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden en elektrische voertuigen. Daarnaast zijn er ook verschillende hotels in de buurt van de luchthaven die shuttle services aanbieden voor hun gasten.

Aantal passagiers

Brussels Airport verwelkomt jaarlijks miljoenen passagiers van over de hele wereld. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 26 miljoen. Het vliegveld heeft een capaciteit van ongeveer 25 miljoen passagiers per jaar, maar er zijn plannen om de infrastructuur verder uit te breiden om aan de groeiende vraag te voldoen.

Wetenswaardigheden

– Brussels Airport heeft een uitgebreid aanbod aan winkels, restaurants en lounges. Reizigers kunnen genieten van duty-free shopping, lokale specialiteiten proeven en ontspannen in comfortabele lounges.

– Het vliegveld heeft ook een eigen treinstation, genaamd Brussels Airport-Zaventem, dat directe verbindingen biedt naar verschillende Belgische steden en internationale bestemmingen.

– Brussels Airport is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Brussels Airlines, TUI fly Belgium en Vueling. Het biedt vluchten naar meer dan 200 bestemmingen wereldwijd.

– Het vliegveld heeft een modern en efficiënt bagagesysteem, waardoor passagiers snel en gemakkelijk hun bagage kunnen ophalen bij aankomst.

– Brussels Airport is ook actief bezig met duurzaamheid en heeft verschillende initiatieven genomen om de impact op het milieu te verminderen. Zo zijn er zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van de terminalgebouwen en wordt er gebruik gemaakt van elektrische voertuigen op het terrein.

Al met al is Brussels Airport een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie en een belangrijke toegangspoort tot België en Europa. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten biedt het vliegveld een comfortabele en efficiënte reiservaring voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *