Het vliegveld Antwerpen, ook wel bekend als Antwerp International Airport, is een belangrijk vliegveld gelegen in België. Het vliegveld is gelegen in de stad Antwerpen, in het noorden van het land. Het is een populaire bestemming voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Locatie

Het vliegveld Antwerpen is gelegen op ongeveer 5 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Antwerpen. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en de fiets. Het vliegveld ligt in de buurt van de snelweg A1, die Antwerpen verbindt met andere grote steden in België en Nederland.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende manieren om het vliegveld Antwerpen te bereiken:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Openbaar vervoer: Het vliegveld is goed verbonden met het openbaar vervoersnetwerk. Er is een directe treinverbinding vanuit het centraal station van Antwerpen naar het vliegveld. Daarnaast zijn er ook buslijnen die het vliegveld bedienen.
  • Fiets: Voor fietsers is er een fietspad dat het vliegveld verbindt met het stadscentrum van Antwerpen. Er zijn ook fietsenstallingen beschikbaar bij het vliegveld.

Aantal passagiers

Het vliegveld Antwerpen bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 werden er ongeveer 306.000 passagiers vervoerd via het vliegveld. Dit aantal is echter sterk beïnvloed door de COVID-19-pandemie, waardoor het aantal passagiers in 2020 aanzienlijk is gedaald.

Andere wetenswaardigheden

Naast het vervoeren van passagiers biedt het vliegveld Antwerpen ook faciliteiten voor vrachtvervoer. Het heeft een vrachtafdeling die vrachtvluchten en vrachtverwerking faciliteert. Het vliegveld heeft ook een aantal winkels, restaurants en andere voorzieningen voor reizigers.

Daarnaast is het vliegveld Antwerpen ook de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen en vliegscholen. Het biedt mogelijkheden voor pilotenopleidingen en vlieglessen.

Al met al is het vliegveld Antwerpen een belangrijke luchthaven in België. Het biedt een gemakkelijke bereikbaarheid, heeft een aanzienlijk aantal passagiers en biedt diverse faciliteiten voor zowel reizigers als vrachtvervoer. Of je nu op zoek bent naar een binnenlandse of internationale vlucht, het vliegveld Antwerpen is een goede keuze.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *