Vliegveld Luik, ook wel bekend als Liège Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Luik, België. Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor vrachtvervoer en biedt ook passagiersvluchten aan naar verschillende bestemmingen wereldwijd.

Locatie

Vliegveld Luik is gelegen in de stad Luik, in de provincie Luik, in het oosten van België. Het vliegveld ligt op ongeveer 5 kilometer ten westen van het stadscentrum van Luik. De exacte adresgegevens van het vliegveld zijn:

Liège Airport

Rue de l’Aéroport 8

4460 Grâce-Hollogne

België

Bereikbaarheid

Vliegveld Luik is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht van de bereikbaarheid van het vliegveld:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk te bereiken via de snelweg E42, afrit 3. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar op het vliegveld.
  • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd “Bierset-Awans”, dat directe verbindingen biedt met verschillende steden in België.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten beschikbaar van en naar het vliegveld, die aansluiten op het openbaar vervoersnetwerk in de regio.

Aantal passagiers

Vliegveld Luik is voornamelijk bekend als een vrachtvliegveld, maar biedt ook passagiersvluchten aan. Het aantal passagiers dat jaarlijks gebruikmaakt van het vliegveld varieert. In 2019 werden er ongeveer 1,9 miljoen passagiers verwerkt op Vliegveld Luik.

Wetenswaardigheden

Naast de vracht- en passagiersvluchten zijn er nog enkele interessante wetenswaardigheden over Vliegveld Luik:

  • Het vliegveld heeft een oppervlakte van ongeveer 870 hectare.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen actief op het vliegveld, waaronder TUI fly Belgium en Air Corsica.
  • Vliegveld Luik heeft een moderne terminal met diverse faciliteiten, waaronder winkels, restaurants en lounges.
  • Het vliegveld heeft een vrachtafdeling genaamd “Liège Airport Cargo”, die een belangrijke rol speelt in de logistieke sector.
  • Er zijn plannen om het vliegveld verder uit te breiden en te moderniseren om aan de groeiende vraag te voldoen.

Al met al is Vliegveld Luik een belangrijk vliegveld in België, zowel voor vrachtvervoer als passagiersvluchten. Met goede bereikbaarheidsopties en diverse faciliteiten biedt het vliegveld een aangename reiservaring voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *