België, een klein land in West-Europa, heeft een aantal internationale luchthavens die dienen als belangrijke toegangspoorten tot het land. Een van de meest prominente en drukste luchthavens in België is het Vliegveld Internationaal. In dit artikel zullen we de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van dit vliegveld bespreken.

Locatie

Het Vliegveld Internationaal is gelegen in de buurt van de stad Brussel, de hoofdstad van België. Het vliegveld ligt op ongeveer 12 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum. Deze strategische locatie maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het Vliegveld Internationaal is uitstekend bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele van de meest populaire manieren om het vliegveld te bereiken:

 • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de snelwegen E40 en E19. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd “Brussels Airport – Zaventem”. Er zijn frequente treinverbindingen van en naar verschillende steden in België en andere Europese landen.
 • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met nabijgelegen steden en dorpen. Deze bussen bieden een betaalbare en handige manier van vervoer voor reizigers.

Aantal Passagiers

Het Vliegveld Internationaal is een van de drukste luchthavens in België en trekt jaarlijks miljoenen passagiers. Volgens de laatste statistieken bedroeg het aantal passagiers dat het vliegveld in 2019 gebruikte meer dan 26 miljoen. Dit aantal omvat zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Faciliteiten

Het Vliegveld Internationaal biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het reizen voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en Restaurants: Het vliegveld heeft een uitgebreid aanbod aan winkels, boetieks en restaurants waar reizigers kunnen winkelen en genieten van diverse culinaire hoogstandjes.
 • Lounges: Er zijn verschillende lounges beschikbaar voor passagiers die op zoek zijn naar een rustige en comfortabele omgeving om te ontspannen voor of na hun vlucht.
 • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn er verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
 • Bagageafhandeling: Het vliegveld beschikt over moderne bagageafhandelingssystemen om een efficiënte en snelle verwerking van bagage te garanderen.
 • Openbaar vervoer: Het vliegveld heeft uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, waardoor reizigers gemakkelijk naar hun eindbestemming kunnen reizen.

Wetenswaardigheden

Naast de basisfaciliteiten zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het Vliegveld Internationaal:

 • Het vliegveld heeft een van de langste start- en landingsbanen in Europa, met een lengte van meer dan 3 kilometer.
 • Het Vliegveld Internationaal is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen en fungeert als een belangrijk knooppunt voor zowel passagiers- als vrachtvervoer.
 • Het vliegveld heeft een eigen luchtvaartmuseum waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis en ontwikkeling van de luchtvaart.
 • Het Vliegveld Internationaal heeft verschillende duurzaamheidsinitiatieven geïmplementeerd om de impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van zonne-energie en waterbesparende maatregelen.

In conclusie, het Vliegveld Internationaal is een belangrijke toegangspoort tot België en biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers. Met zijn strategische locatie, uitstekende bereikbaarheid en indrukwekkende aantal passagiers, blijft het vliegveld een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie. Of je nu op doorreis bent of België als eindbestemming hebt, het Vliegveld Internationaal zal zeker een naadloze en comfortabele reiservaring bieden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *