Vliegveld Kiewit is een klein vliegveld gelegen in Kiewit, België. Het vliegveld is voornamelijk bedoeld voor recreatief vliegverkeer en heeft een landingsbaan van 800 meter lang. Het is een populaire bestemming voor piloten die graag willen genieten van de prachtige natuurlijke omgeving van Kiewit.

Locatie

Vliegveld Kiewit is gelegen in de provincie Limburg, in het noordoosten van België. Het vliegveld bevindt zich op ongeveer 5 kilometer afstand van het stadscentrum van Hasselt. De exacte adresgegevens van het vliegveld zijn: Kiewitstraat 111, 3500 Hasselt, België.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het terrein van het vliegveld. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen die stoppen in de buurt van het vliegveld, waardoor het ook gemakkelijk bereikbaar is voor mensen die met het openbaar vervoer reizen.

Aantal passagiers

Vanwege de focus op recreatief vliegverkeer heeft Vliegveld Kiewit geen reguliere lijnvluchten en ontvangt het geen grote aantallen passagiers zoals de grotere commerciële luchthavens. Het vliegveld verwelkomt voornamelijk privévliegtuigen en sportvliegtuigen. Het aantal passagiers varieert sterk, afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden.

Wetenswaardigheden

– Vliegveld Kiewit is opgericht in 1956 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de luchtvaart in de regio.

– Het vliegveld beschikt over een gezellige cafetaria waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje terwijl ze de vliegtuigen bekijken.

– Naast recreatief vliegverkeer worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd op het vliegveld, zoals vliegshows en fly-ins.

– Vliegveld Kiewit is omgeven door prachtige natuurlijke landschappen, waaronder bossen en velden, waardoor het een ideale bestemming is voor piloten die graag willen genieten van een mooie vlucht.

Al met al is Vliegveld Kiewit een charmant vliegveld dat voornamelijk gericht is op recreatief vliegverkeer. Met een prachtige locatie, goede bereikbaarheid en een gezellige sfeer is het een geliefde bestemming voor piloten en vliegliefhebbers. Of je nu zelf wilt vliegen of gewoon wilt genieten van de vliegtuigen en de omgeving, Vliegveld Kiewit is zeker een bezoek waard.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *