Vliegveld Hoevenen is een klein vliegveld gelegen in België. Het vliegveld is gevestigd in de gemeente Stabroek, in de provincie Antwerpen. Het is een populaire bestemming voor zowel recreatieve als zakelijke vluchten.

Locatie

Het vliegveld Hoevenen is gelegen in het noorden van België, op ongeveer 20 kilometer afstand van Antwerpen. Het is strategisch gelegen nabij de Nederlandse grens, waardoor het ook gemakkelijk bereikbaar is voor Nederlandse reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Hoevenen is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen die het vliegveld Hoevenen verbinden met omliggende steden en dorpen.

Aantal passagiers

Hoewel vliegveld Hoevenen een klein vliegveld is, ontvangt het jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 werden er ongeveer 50.000 passagiers verwerkt op het vliegveld. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aangeeft dat steeds meer mensen de weg naar vliegveld Hoevenen weten te vinden.

Faciliteiten

Vliegveld Hoevenen beschikt over verschillende faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er is een terminalgebouw met een incheckbalie, bagageafhandeling en wachtruimtes. Daarnaast zijn er ook enkele horecagelegenheden waar reizigers iets kunnen eten of drinken.

Verder is er op het vliegveld Hoevenen ook een vliegschool gevestigd. Hier kunnen mensen terecht voor vlieglessen en het behalen van hun vliegbrevet. Het vliegveld is dus niet alleen een bestemming voor passagiers, maar ook voor vliegliefhebbers die zelf willen leren vliegen.

Wetenswaardigheden

– Vliegveld Hoevenen is oorspronkelijk opgericht in 1923 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis opgebouwd.

– Het vliegveld is voornamelijk bekend om zijn zweefvliegactiviteiten. Er worden regelmatig zweefvliegwedstrijden georganiseerd en er is een actieve zweefvliegclub op het vliegveld.

– Het vliegveld Hoevenen heeft een grasbaan van ongeveer 800 meter lang. Dit maakt het geschikt voor kleinere vliegtuigen en zweefvliegtuigen.

– Het vliegveld is ook geliefd bij spotters, die graag komen om vliegtuigen te fotograferen en te observeren.

Al met al is vliegveld Hoevenen een belangrijke locatie voor zowel recreatieve als zakelijke vluchten in België. Met zijn gunstige ligging, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten trekt het vliegveld steeds meer passagiers aan. Of je nu wilt vliegen, zweefvliegen of gewoon wilt genieten van de vliegtuigen, vliegveld Hoevenen biedt voor ieder wat wils.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *