Het vliegveld Grimbergen is een klein regionaal vliegveld gelegen in de gemeente Grimbergen in België. Het vliegveld is voornamelijk bedoeld voor recreatief vliegverkeer en heeft een beperkt aantal faciliteiten. Ondanks zijn bescheiden omvang trekt het vliegveld Grimbergen jaarlijks een aanzienlijk aantal bezoekers.

Locatie

Het vliegveld Grimbergen is gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, in het noorden van België. Het bevindt zich op ongeveer 15 kilometer ten noorden van de hoofdstad Brussel. De exacte locatie van het vliegveld is aan de Haachtsesteenweg 1440, 1850 Grimbergen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Grimbergen is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het terrein van het vliegveld. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen die stoppen in de buurt van het vliegveld, waardoor het ook gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer.

Aantal passagiers

Hoewel het vliegveld Grimbergen voornamelijk gericht is op recreatief vliegverkeer, ontvangt het toch een aanzienlijk aantal passagiers per jaar. Gemiddeld passeren er jaarlijks zo’n 50.000 passagiers het vliegveld. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, mede dankzij de toenemende populariteit van recreatief vliegen.

Faciliteiten

Het vliegveld Grimbergen beschikt over een aantal basisfaciliteiten om het verblijf van passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Zo is er een kleine terminal waar reizigers kunnen inchecken en wachten op hun vlucht. Daarnaast zijn er enkele horecagelegenheden waar passagiers iets kunnen eten of drinken. Het vliegveld heeft ook een vliegschool waar geïnteresseerden lessen kunnen volgen om hun vliegbrevet te behalen.

Recreatief vliegen

Het vliegveld Grimbergen is vooral bekend om zijn mogelijkheden voor recreatief vliegen. Veel mensen maken gebruik van het vliegveld om met hun eigen vliegtuig op te stijgen en te landen. Daarnaast zijn er ook verschillende vliegclubs actief op het vliegveld, waar leden gezamenlijk vliegactiviteiten ondernemen. Het vliegveld Grimbergen biedt daarnaast ook rondvluchten aan, waarbij passagiers kunnen genieten van een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Grimbergen is vernoemd naar de gemeente waarin het gelegen is, Grimbergen.

– Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 800 meter lang.

– Naast recreatief vliegverkeer wordt het vliegveld ook gebruikt voor zakelijke vluchten en luchtvrachtvervoer.

– Het vliegveld Grimbergen organiseert regelmatig evenementen en open dagen om het publiek kennis te laten maken met de wereld van de luchtvaart.

Al met al is het vliegveld Grimbergen een belangrijke speler in de regionale luchtvaartsector. Met zijn goede bereikbaarheid, groeiend aantal passagiers en diverse faciliteiten biedt het vliegveld een aangename ervaring voor zowel recreatieve vliegers als bezoekers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *