Vliegveld Oostmalle is een klein vliegveld gelegen in Oostmalle, België. Het vliegveld is voornamelijk bedoeld voor recreatief vliegverkeer en heeft een rijke geschiedenis. Hieronder vind je meer informatie over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Vliegveld Oostmalle.

Locatie

Vliegveld Oostmalle is gelegen in de provincie Antwerpen, in het noorden van België. Het vliegveld bevindt zich in de gemeente Malle, in de deelgemeente Oostmalle. De exacte locatie van het vliegveld is aan de Lierselei 127, 2390 Oostmalle.

Bereikbaarheid

Vliegveld Oostmalle is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto kun je het vliegveld bereiken via de E34, afrit 21. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor bezoekers. Daarnaast is het vliegveld ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende buslijnen die stoppen in de buurt van het vliegveld, waardoor het ook mogelijk is om met het openbaar vervoer naar het vliegveld te reizen.

Aantal passagiers

Vliegveld Oostmalle is voornamelijk gericht op recreatief vliegverkeer en ontvangt daarom geen grote aantallen passagiers zoals bij commerciële luchthavens. Het aantal passagiers dat jaarlijks gebruik maakt van het vliegveld varieert, maar ligt over het algemeen rond de 10.000 passagiers per jaar. Dit maakt het vliegveld een relatief klein vliegveld in vergelijking met andere luchthavens in België.

Wetenswaardigheden

– Vliegveld Oostmalle heeft een lange geschiedenis en werd oorspronkelijk gebruikt als militair vliegveld tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het vliegveld heeft daarna verschillende functies gehad, waaronder een opleidingscentrum voor piloten en een basis voor sportvliegtuigen.

– Het vliegveld beschikt over een grasbaan van ongeveer 800 meter lang. Dit maakt het vliegveld geschikt voor kleinere vliegtuigen en sportvliegtuigen.

– Naast het vliegveld bevindt zich ook een vliegschool waar je terecht kunt voor vlieglessen en het behalen van je vliegbrevet.

– Het vliegveld organiseert regelmatig evenementen en airshows waarbij bezoekers kunnen genieten van spectaculaire vliegshows en demonstraties.

– Vliegveld Oostmalle is omgeven door prachtige natuur en biedt daardoor ook mogelijkheden voor recreatieve activiteiten zoals wandelen en fietsen in de omgeving.

Al met al is Vliegveld Oostmalle een klein maar gezellig vliegveld in België. Met zijn rijke geschiedenis, goede bereikbaarheid en diverse activiteiten is het vliegveld zeker een bezoekje waard voor vliegliefhebbers en geïnteresseerden in de luchtvaart.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *