Linköping City Airport, ook wel bekend als Linköping City, is een klein vliegveld gelegen in de stad Linköping, Zweden. Het vliegveld is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en biedt een gemakkelijke toegang tot de regio Östergötland.

Locatie

Linköping City Airport is gelegen op ongeveer 3 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Linköping. De exacte locatie van het vliegveld is Norrköpingsvägen 9, 589 41 Linköping, Zweden. De nabijheid van het vliegveld tot het stadscentrum maakt het een handige optie voor reizigers die naar Linköping komen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Linköping en omliggende gebieden. Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar voor reizigers die liever met de auto reizen.

Als u met de auto reist, kunt u gebruik maken van de E4 snelweg die Linköping verbindt met andere grote steden in Zweden. Het vliegveld biedt voldoende parkeergelegenheid voor zowel korte als lange termijn verblijven.

Aantal passagiers

Linköping City Airport is een relatief klein vliegveld en verwerkt jaarlijks een gemiddeld aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers ongeveer 250.000. Hoewel dit aantal lager is in vergelijking met grotere luchthavens, biedt het vliegveld nog steeds een breed scala aan bestemmingen en vluchtopties.

Faciliteiten

Hoewel Linköping City Airport klein is, biedt het nog steeds een aantal faciliteiten en diensten om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de faciliteiten die beschikbaar zijn op het vliegveld zijn:

  • Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.
  • Winkels: Er zijn diverse winkels waar reizigers souvenirs, tijdschriften en andere benodigdheden kunnen kopen.
  • Autoverhuur: Voor reizigers die een auto willen huren, zijn er verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op het vliegveld.
  • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi-toegang voor alle passagiers.
  • Bagage: Er zijn bagagekarren beschikbaar voor reizigers en er is ook een bagagedepot waar bagage kan worden opgeslagen.

Bestemmingen

Linköping City Airport biedt vluchten naar verschillende bestemmingen, zowel binnenlandse als internationale. Enkele van de populaire bestemmingen die vanaf het vliegveld bereikbaar zijn, zijn onder andere Stockholm, Göteborg, Malmö, Kopenhagen en Amsterdam.

De luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op het vliegveld zijn onder andere Scandinavian Airlines (SAS), Ryanair en Wizz Air. Deze luchtvaartmaatschappijen bieden regelmatige vluchten aan naar verschillende bestemmingen, waardoor reizigers een ruime keuze hebben.

Conclusie

Linköping City Airport is een belangrijk vliegveld in de regio Östergötland, Zweden. Met gemakkelijke toegang tot het stadscentrum van Linköping en een breed scala aan bestemmingen, is het vliegveld een handige optie voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Ondanks zijn kleinere omvang biedt het vliegveld nog steeds een aantal faciliteiten en diensten om het verblijf van reizigers zo aangenaam mogelijk te maken. Of u nu op zoek bent naar een snelle binnenlandse vlucht of een internationale reis, Linköping City Airport heeft u gedekt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *