Vliegveld Luleå is een belangrijk vliegveld gelegen in de stad Luleå, in het noorden van Zweden. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot de regio Norrbotten en wordt bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Locatie

Het vliegveld ligt op ongeveer 7 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Luleå. Het is strategisch gelegen aan de kust van de Botnische Golf, waardoor het een ideale locatie is voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Bereikbaarheid

Vliegveld Luleå is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de E4-snelweg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Luleå en omliggende gebieden.
  • Taxi: Reizigers kunnen ook gebruikmaken van taxi’s om van en naar het vliegveld te reizen. Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de terminal.

Aantal passagiers

Vliegveld Luleå bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 1,2 miljoen passagiers. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat de groeiende populariteit van de regio als toeristische bestemming weerspiegelt.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over vliegveld Luleå:

  • Het vliegveld heeft een moderne terminal met faciliteiten zoals winkels, restaurants en lounges voor passagiers.
  • Vliegveld Luleå is een belangrijk knooppunt voor binnenlandse vluchten naar andere steden in Zweden, evenals voor internationale vluchten naar bestemmingen in Europa.
  • Het vliegveld speelt ook een belangrijke rol in de logistieke sector, aangezien het een hub is voor vrachtvervoer en vrachtvluchten.
  • Luleå is de grootste stad in Norrbotten en staat bekend om zijn prachtige natuurlijke landschappen, waaronder de nabijgelegen archipel van Luleå, die populair is bij zowel toeristen als locals.
  • Het vliegveld biedt verschillende diensten aan reizigers, waaronder autoverhuur, geldautomaten en reisinformatie.

Vliegveld Luleå is een belangrijke schakel in de luchtvaartinfrastructuur van Noord-Zweden. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiende aantal passagiers, speelt het vliegveld een cruciale rol in het verbinden van de regio met de rest van Zweden en de wereld.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *