Het vliegveld Göteborg-Landvetter is een belangrijk internationaal vliegveld gelegen in de buurt van Göteborg, de op een na grootste stad van Zweden. Het vliegveld bedient de regio Västra Götaland en is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Het vliegveld Göteborg-Landvetter is gelegen in het dorp Landvetter, ongeveer 20 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Göteborg. De locatie biedt gemakkelijke toegang tot de stad en de omliggende gebieden. Het vliegveld is omgeven door prachtige natuur en biedt een rustige en aangename omgeving voor reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Göteborg-Landvetter is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg E20. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum van Göteborg. De reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten.
 • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld. Het is een handige optie voor reizigers die direct naar hun bestemming willen gaan.

Aantal passagiers

Het vliegveld Göteborg-Landvetter verwelkomt jaarlijks een groot aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 6 miljoen. Het vliegveld heeft een capaciteit om grote aantallen reizigers te verwerken en biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om aan hun behoeften te voldoen.

Faciliteiten

Het vliegveld Göteborg-Landvetter biedt een uitgebreid scala aan faciliteiten om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Duty-free winkels: Reizigers kunnen profiteren van belastingvrije winkels om producten zoals parfums, cosmetica, alcohol en tabak te kopen.
 • Lounges: Er zijn lounges beschikbaar voor reizigers die op zoek zijn naar extra comfort en privacy tijdens hun verblijf op het vliegveld.
 • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi-toegang voor alle passagiers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.
 • Bagageopslag: Er zijn bagageopslagfaciliteiten beschikbaar voor reizigers die hun bagage veilig willen achterlaten tijdens een tussenstop of overstap.

Andere wetenswaardigheden

Naast de bovengenoemde informatie zijn er nog enkele andere wetenswaardigheden over het vliegveld Göteborg-Landvetter:

 • Het vliegveld heeft een moderne en efficiënte terminal, die voldoet aan de hoogste internationale normen op het gebied van veiligheid en comfort.
 • Er zijn regelmatige vluchten van en naar verschillende Europese bestemmingen, evenals enkele intercontinentale vluchten.
 • Het vliegveld heeft een goede reputatie op het gebied van klantenservice en wordt geprezen om zijn vriendelijke en behulpzame personeel.
 • Er zijn verschillende hotels in de buurt van het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk kunnen overnachten voor of na hun vlucht.

Al met al is het vliegveld Göteborg-Landvetter een belangrijke luchthaven in Zweden, die een essentiële rol speelt in het verbinden van de regio Västra Götaland met de rest van de wereld. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten is het vliegveld een ideale keuze voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *