Het vliegveld Kristianstad Österlen is een klein regionaal vliegveld gelegen in het zuiden van Zweden. Het vliegveld bedient de regio Kristianstad en Österlen en is een belangrijke toegangspoort voor zowel zakelijke reizigers als toeristen die deze prachtige regio willen verkennen.

Locatie

Het vliegveld Kristianstad Österlen is gelegen in de provincie Skåne, ongeveer 15 kilometer ten noordoosten van de stad Kristianstad. Het is strategisch gelegen nabij de E22 snelweg, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. De locatie van het vliegveld biedt ook gemakkelijke toegang tot andere nabijgelegen steden en toeristische attracties.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Kristianstad Österlen is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de E22 snelweg. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen van en naar het vliegveld. Reizigers kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer om naar het vliegveld te komen of om naar hun eindbestemming te reizen.
 • Taxi: Er zijn taxidiensten beschikbaar die reizigers van en naar het vliegveld kunnen brengen. Dit is een handige optie voor diegenen die geen eigen vervoer hebben.

Aantal passagiers

Het vliegveld Kristianstad Österlen is een klein vliegveld en bedient voornamelijk regionale vluchten. Het aantal passagiers dat jaarlijks gebruik maakt van het vliegveld varieert, maar ligt meestal tussen de 50.000 en 100.000 passagiers. Hoewel het vliegveld niet zo druk is als grote internationale luchthavens, biedt het nog steeds voldoende faciliteiten en diensten om aan de behoeften van de reizigers te voldoen.

Faciliteiten

Hoewel het vliegveld Kristianstad Österlen klein is, biedt het toch een aantal faciliteiten en diensten om het verblijf van de reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de faciliteiten die beschikbaar zijn op het vliegveld zijn:

 • Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.
 • Winkels: Er zijn diverse winkels waar reizigers souvenirs, tijdschriften en andere benodigdheden kunnen kopen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Bagagekluizen: Er zijn bagagekluizen beschikbaar waar reizigers hun bagage veilig kunnen opbergen tijdens hun verblijf op het vliegveld.
 • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan voor alle reizigers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Kristianstad Österlen:

 • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 1.800 meter lang, wat voldoende is voor de meeste regionale vliegtuigen.
 • Het vliegveld is eigendom van en wordt beheerd door de gemeente Kristianstad.
 • Het vliegveld heeft een kleine terminal met enkele gates en check-in balies.
 • Er zijn plannen om het vliegveld uit te breiden en te moderniseren om meer passagiers te kunnen bedienen en nieuwe bestemmingen aan te bieden.
 • Het vliegveld is omgeven door prachtige natuur en biedt een spectaculair uitzicht op het omliggende landschap.

Al met al is het vliegveld Kristianstad Österlen een belangrijke toegangspoort tot de regio Kristianstad en Österlen. Met goede bereikbaarheid, voldoende faciliteiten en een prachtige locatie, is het vliegveld een ideale keuze voor reizigers die deze regio willen verkennen. Of je nu op zoek bent naar zakelijke mogelijkheden of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van Zweden, het vliegveld Kristianstad Österlen biedt alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en aangename reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *