Het vliegveld Ängelholm-Helsingborg, ook wel bekend als Ängelholm-Helsingborg Airport, is een belangrijk vliegveld gelegen in het zuiden van Zweden. Het vliegveld bedient de regio Ängelholm en Helsingborg, en is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Het vliegveld Ängelholm-Helsingborg is gelegen in de provincie Skåne, ongeveer 34 kilometer ten noorden van Helsingborg en 7 kilometer ten oosten van Ängelholm. De locatie van het vliegveld biedt gemakkelijke toegang tot zowel stedelijke als landelijke gebieden, waardoor het een populaire keuze is voor zowel zakenreizigers als toeristen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Ängelholm-Helsingborg is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht van de bereikbaarheid:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de E6 snelweg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn parkeren.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit zowel Ängelholm als Helsingborg naar het vliegveld. Deze bussen bieden een handige en betaalbare manier om naar het vliegveld te reizen.
  • Taxi: Er zijn verschillende taxibedrijven die diensten aanbieden van en naar het vliegveld. Dit is een handige optie voor reizigers die geen eigen vervoer hebben.

Aantal passagiers

Het vliegveld Ängelholm-Helsingborg bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 300.000 passagiers, wat een stijging was ten opzichte van voorgaande jaren. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van de regio als toeristische bestemming, evenals de groeiende economie in het gebied.

Faciliteiten

Het vliegveld Ängelholm-Helsingborg biedt een scala aan faciliteiten om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

  • Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.
  • Winkels: Er zijn diverse winkels op het vliegveld waar reizigers souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
  • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan voor alle passagiers, zodat zij verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten biedt het vliegveld Ängelholm-Helsingborg ook enkele interessante wetenswaardigheden voor bezoekers:

  • Historische betekenis: Het vliegveld Ängelholm-Helsingborg heeft een rijke geschiedenis en werd oorspronkelijk gebruikt als militaire basis. Veel van de oude gebouwen en structuren zijn bewaard gebleven en dragen bij aan de charme van het vliegveld.
  • Luchtvaartmuseum: Het vliegveld herbergt ook een luchtvaartmuseum, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de luchtvaart in de regio.
  • Natuurlijke schoonheid: Het vliegveld is omgeven door prachtige natuurlijke landschappen, waaronder uitgestrekte velden en bossen. Dit biedt reizigers de mogelijkheid om te genieten van de schoonheid van de omgeving tijdens hun verblijf.

Al met al is het vliegveld Ängelholm-Helsingborg een belangrijke luchthaven in het zuiden van Zweden, die gemakkelijk bereikbaar is en een breed scala aan faciliteiten biedt. Of je nu op zakenreis bent of op vakantie gaat, dit vliegveld is een uitstekende keuze voor reizigers die de regio Ängelholm en Helsingborg willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *