Durham Tees Valley Airport is een internationaal vliegveld gelegen in het noordoosten van Engeland. Het vliegveld is gelegen in Darlington, County Durham, op ongeveer 16 kilometer ten oosten van de stad Durham en 10 kilometer ten zuidwesten van Middlesbrough.

Locatie

De locatie van Durham Tees Valley Airport is gunstig voor reizigers uit de regio. Het vliegveld ligt dicht bij belangrijke steden zoals Durham, Middlesbrough en Darlington, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel lokale inwoners als toeristen.

Bereikbaarheid

Durham Tees Valley Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de A67 en A66 snelwegen. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met omliggende steden en dorpen. Daarnaast is er een treinstation in de buurt van het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk toegang hebben tot het spoornetwerk.

Aantal passagiers

Hoewel Durham Tees Valley Airport in het verleden een aanzienlijk aantal passagiers bediende, is het aantal passagiers de afgelopen jaren afgenomen. In 2019 verwerkte het vliegveld ongeveer 140.000 passagiers. Deze daling is grotendeels te wijten aan de concurrentie van nabijgelegen luchthavens en veranderingen in de luchtvaartindustrie.

Wetenswaardigheden

Naast het bedienen van passagiersvluchten, heeft Durham Tees Valley Airport ook een belangrijke rol gespeeld in de luchtvaartgeschiedenis. Het vliegveld werd oorspronkelijk geopend als een militaire basis tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd later omgebouwd tot een civiel vliegveld. Het heeft gediend als een belangrijk knooppunt voor zowel commerciƫle als vrachtvluchten.

Hoewel het aantal passagiers is afgenomen, blijft Durham Tees Valley Airport een belangrijke economische motor voor de regio. Het biedt werkgelegenheid aan honderden mensen en ondersteunt lokale bedrijven die afhankelijk zijn van de luchtvaartindustrie.

Het vliegveld heeft ook verschillende faciliteiten voor reizigers, waaronder winkels, restaurants en autoverhuur. Er zijn ook verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanaf Durham Tees Valley Airport, waaronder KLM, Eastern Airways en BMI Regional.

Al met al blijft Durham Tees Valley Airport een belangrijke transportmogelijkheid voor de regio. Ondanks de uitdagingen waarmee het vliegveld te maken heeft gehad, blijft het een belangrijke schakel in de luchtvaartinfrastructuur van het noordoosten van Engeland.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *