Vliegveld Valencia, ook wel bekend als Valencia Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Valencia, Spanje. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en bedient jaarlijks miljoenen passagiers.

Locatie

Het vliegveld Valencia ligt op ongeveer 8 kilometer ten westen van het stadscentrum van Valencia. Het is gelegen in de gemeente Manises en is gemakkelijk bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende manieren om het vliegveld Valencia te bereiken:

  • Met de auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A-3 en de snelweg A-7. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Met het openbaar vervoer: Er is een metrostation op het vliegveld, genaamd Aeroport, dat verbonden is met het stadscentrum van Valencia. Daarnaast zijn er ook buslijnen die het vliegveld verbinden met verschillende delen van de stad.
  • Met de taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld. Het is een handige en snelle manier om naar het stadscentrum te reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Valencia heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 werden er meer dan 8 miljoen passagiers verwerkt, waardoor het een van de drukste vliegvelden van Spanje is.

Wetenswaardigheden

Naast het bieden van uitstekende faciliteiten en diensten voor reizigers, heeft het vliegveld Valencia ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • Het vliegveld heeft een moderne terminal met een breed scala aan winkels, restaurants en lounges.
  • Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op het vliegveld voor reizigers die een auto willen huren.
  • Valencia Airport heeft directe vluchten naar vele Europese steden, waaronder Londen, Parijs, Berlijn en Amsterdam.
  • Het vliegveld heeft ook een vrachtafdeling die vrachtvluchten afhandelt.
  • Er zijn verschillende hotels in de buurt van het vliegveld waar reizigers kunnen verblijven.

Al met al is het vliegveld Valencia een belangrijke toegangspoort tot de stad Valencia en de omliggende regio. Met goede bereikbaarheid, een groot aantal passagiers en diverse faciliteiten, is het een vliegveld dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *