Het vliegveld Girona-Costa Brava, ook wel bekend als de luchthaven van Girona, is een internationale luchthaven gelegen in de regio Catalonië, Spanje. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Girona en de Costa Brava, een populaire toeristische bestemming aan de Middellandse Zee.

Locatie

Het vliegveld Girona-Costa Brava ligt op ongeveer 12 kilometer ten zuidwesten van de stad Girona. Het is strategisch gelegen tussen Barcelona en de Costa Brava, waardoor het een ideale toegangspoort is voor reizigers die deze regio willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Girona-Costa Brava is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg AP-7, die Barcelona en de Franse grens met elkaar verbindt. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
  • Bus: Verschillende busmaatschappijen bieden regelmatige verbindingen tussen het vliegveld en omliggende steden en dorpen, waaronder Girona, Barcelona en de Costa Brava.
  • Trein: Hoewel er geen directe treinverbinding is met het vliegveld, kunnen reizigers de trein nemen naar het treinstation van Girona en vervolgens een bus of taxi nemen naar het vliegveld.

Aantal passagiers

Het vliegveld Girona-Costa Brava heeft in de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 verwelkomde het vliegveld meer dan 3 miljoen passagiers, waardoor het een belangrijke luchthaven is in de regio.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat het een belangrijke toegangspoort is tot de Costa Brava, heeft het vliegveld Girona-Costa Brava ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • Het vliegveld werd oorspronkelijk gebouwd in 1965 en heeft sindsdien verschillende uitbreidingen en renovaties ondergaan om aan de groeiende vraag te voldoen.
  • Ryanair is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij die op het vliegveld opereert en biedt talrijke vluchten naar bestemmingen in heel Europa.
  • Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten, waaronder restaurants, winkels en autoverhuurbedrijven, om het comfort van de reizigers te garanderen.
  • Vanaf het vliegveld kunnen reizigers gemakkelijk de prachtige stranden, pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden van de Costa Brava verkennen.

Al met al is het vliegveld Girona-Costa Brava een belangrijke hub voor reizigers die de regio Catalonië en de Costa Brava willen verkennen. Met goede bereikbaarheid, een groeiend aantal passagiers en moderne faciliteiten, biedt het vliegveld een uitstekende startpunt voor een onvergetelijke vakantie in dit prachtige deel van Spanje.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *