Vliegveld Midden-Zeeland EHMZ is een klein regionaal vliegveld gelegen in de provincie Zeeland, in het zuidwesten van Nederland. Het vliegveld is gelegen in de buurt van de stad Middelburg en is een belangrijke hub voor zowel zakelijke als recreatieve vluchten in de regio.

Locatie

Vliegveld Midden-Zeeland EHMZ is gelegen in de gemeente Veere, op ongeveer 5 kilometer ten noordoosten van Middelburg. Het vliegveld bevindt zich in de buurt van de A58 snelweg, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. Daarnaast is er ook een goede verbinding met het openbaar vervoer, met regelmatige busdiensten van en naar Middelburg en andere omliggende steden.

Bereikbaarheid

Met de auto is Vliegveld Midden-Zeeland EHMZ gemakkelijk te bereiken via de A58 snelweg. Vanuit Middelburg volgt u de borden richting het vliegveld. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het terrein van het vliegveld.

Daarnaast is het vliegveld ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige busdiensten van en naar Middelburg en andere omliggende steden. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op ongeveer 10 minuten loopafstand van het vliegveld.

Aantal passagiers

Vliegveld Midden-Zeeland EHMZ is een klein vliegveld en verwerkt jaarlijks een gemiddeld aantal passagiers. In 2019 werden er ongeveer 10.000 passagiers vervoerd via het vliegveld. Dit aantal is relatief laag in vergelijking met grotere luchthavens in Nederland, maar het vliegveld speelt nog steeds een belangrijke rol in de regio.

Faciliteiten

Hoewel Vliegveld Midden-Zeeland EHMZ een klein vliegveld is, biedt het toch een aantal faciliteiten voor passagiers. Er is een terminalgebouw waar passagiers kunnen inchecken en wachten op hun vlucht. Daarnaast zijn er ook enkele horecagelegenheden waar passagiers iets kunnen eten of drinken.

Het vliegveld heeft ook een vliegschool waar piloten kunnen worden opgeleid. Deze vliegschool biedt verschillende cursussen en trainingen aan voor zowel beginners als ervaren piloten. Het vliegveld heeft ook een onderhoudsafdeling waar vliegtuigen kunnen worden gerepareerd en onderhouden.

Recreatiemogelijkheden

Vliegveld Midden-Zeeland EHMZ biedt ook verschillende recreatiemogelijkheden voor bezoekers. Er is een restaurant met uitzicht op de landingsbaan, waar bezoekers kunnen genieten van een maaltijd terwijl ze naar de vliegtuigen kijken. Daarnaast is er ook een vliegtuigmuseum waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de luchtvaart.

Het vliegveld organiseert ook regelmatig evenementen en activiteiten, zoals vliegshows en rondleidingen. Deze evenementen zijn populair bij zowel lokale bewoners als toeristen, en bieden een unieke kans om het vliegveld van dichtbij te ervaren.

Conclusie

Vliegveld Midden-Zeeland EHMZ is een klein regionaal vliegveld gelegen in de provincie Zeeland. Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, en biedt een aantal faciliteiten voor passagiers. Daarnaast zijn er ook verschillende recreatiemogelijkheden voor bezoekers, waardoor het vliegveld een populaire bestemming is voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers. Met zijn unieke ligging in het prachtige Zeeland, is Vliegveld Midden-Zeeland EHMZ zeker een bezoek waard.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *