De Vliegbasis Gilze-Rijen, ook wel bekend als vliegveld EHGR, is een militair vliegveld gelegen in de provincie Noord-Brabant, in de gemeente Gilze en Rijen. Het vliegveld is een belangrijke locatie voor de Koninklijke Luchtmacht en speelt een cruciale rol in de Nederlandse defensie. In dit artikel zullen we meer te weten komen over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere interessante feiten over vliegveld Vliegbasis Gilze-Rijen EHGR.

Locatie

Vliegbasis Gilze-Rijen EHGR is gelegen in het zuiden van Nederland, in de provincie Noord-Brabant. Het vliegveld bevindt zich in de gemeente Gilze en Rijen, op ongeveer 20 kilometer ten zuiden van de stad Tilburg. De locatie van het vliegveld is strategisch gekozen vanwege de centrale ligging in het land, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor zowel nationale als internationale vluchten.

Bereikbaarheid

Vliegbasis Gilze-Rijen EHGR is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld. Het vliegveld is te bereiken via de A58 en de N282. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen die stoppen bij het vliegveld, waardoor het ook gemakkelijk bereikbaar is voor reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer.

Aantal passagiers

Hoewel vliegbasis Gilze-Rijen EHGR voornamelijk een militair vliegveld is, worden er ook regelmatig civiele vluchten uitgevoerd. Het aantal passagiers op het vliegveld varieert afhankelijk van de activiteiten die plaatsvinden. Gemiddeld passeren er per jaar ongeveer 10.000 passagiers het vliegveld. Dit aantal is relatief laag in vergelijking met commerciële luchthavens, maar het vliegveld richt zich voornamelijk op militaire operaties en trainingen.

Wetenswaardigheden

– Vliegbasis Gilze-Rijen EHGR is een van de oudste vliegbases van Nederland. Het werd opgericht in 1910 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis.

– Het vliegveld is de thuisbasis van verschillende helikoptersquadrons van de Koninklijke Luchtmacht. Deze helikopters worden gebruikt voor diverse taken, waaronder transport, reddingsoperaties en militaire missies.

– Vliegbasis Gilze-Rijen EHGR heeft een lange traditie van het organiseren van open dagen en luchtshows. Deze evenementen trekken jaarlijks duizenden bezoekers die kunnen genieten van spectaculaire vliegshows en demonstraties.

– Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten en infrastructuur om de operaties van de Koninklijke Luchtmacht te ondersteunen. Er zijn onder andere hangars, start- en landingsbanen en trainingsfaciliteiten aanwezig.

– Naast militaire activiteiten worden er ook regelmatig oefeningen en trainingen gehouden op vliegbasis Gilze-Rijen EHGR. Deze trainingen zijn essentieel voor het behoud van de operationele gereedheid van de Koninklijke Luchtmacht.

Al met al is vliegbasis Gilze-Rijen EHGR een belangrijke locatie voor de Nederlandse defensie en speelt het een cruciale rol in de luchtvaartgeschiedenis van het land. Met zijn strategische ligging, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten blijft het vliegveld een belangrijk knooppunt voor militaire operaties en trainingen. Of het nu gaat om het huisvesten van helikoptersquadrons of het organiseren van luchtshows, vliegbasis Gilze-Rijen EHGR blijft een essentieel onderdeel van de Nederlandse luchtmacht.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *