Vliegveld Maastricht Aachen Airport (EHBK) is een regionaal vliegveld gelegen in Beek, in de provincie Limburg. Het vliegveld bedient de regio Maastricht en Aken en is een belangrijke hub voor zowel passagiers- als vrachtvervoer. In dit artikel zullen we de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Vliegveld Maastricht Aachen Airport bespreken.

Locatie

Vliegveld Maastricht Aachen Airport is gelegen in Beek, op ongeveer 10 kilometer ten noordoosten van Maastricht en 30 kilometer ten westen van Aken. Het vliegveld ligt in de nabijheid van de snelweg A2, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. Daarnaast is er ook een treinstation in de buurt van het vliegveld, waardoor reizigers ook per trein kunnen arriveren.

Bereikbaarheid

Vliegveld Maastricht Aachen Airport is goed bereikbaar met de auto. Vanaf de snelweg A2 neem je afslag 50 richting Beek. Vervolgens volg je de borden naar het vliegveld. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het terrein van het vliegveld.

Daarnaast is het vliegveld ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een treinstation genaamd “Maastricht-Aachen Airport” op loopafstand van het vliegveld. Vanaf dit station vertrekken regelmatig treinen naar Maastricht, Aken en andere steden in de regio.

Aantal passagiers

Vliegveld Maastricht Aachen Airport verwerkt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers ongeveer 1,2 miljoen. Het vliegveld heeft een breed scala aan bestemmingen, zowel binnen Europa als daarbuiten. Populaire bestemmingen zijn onder andere Londen, Barcelona, Istanbul en Rome.

Faciliteiten

Vliegveld Maastricht Aachen Airport beschikt over diverse faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje. Daarnaast zijn er ook diverse winkels waar reizigers souvenirs, kleding en andere producten kunnen kopen.

Het vliegveld biedt ook verschillende diensten aan, zoals autoverhuur, geldwisselkantoren en bagageopslag. Passagiers kunnen gebruik maken van gratis wifi op het hele vliegveld en er zijn ook oplaadpunten voor elektronische apparaten beschikbaar.

Vrachtvervoer

Vliegveld Maastricht Aachen Airport is niet alleen een belangrijke luchthaven voor passagiersvervoer, maar ook voor vrachtvervoer. Het vliegveld heeft een grote vrachtafdeling waar verschillende vrachtmaatschappijen actief zijn. Er worden regelmatig vrachtvluchten uitgevoerd naar bestemmingen over de hele wereld.

De vrachtafdeling van het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten, zoals koelopslag en speciale vrachtterminals. Hierdoor is het vliegveld in staat om een breed scala aan vracht, waaronder bederfelijke goederen en gevaarlijke stoffen, te verwerken.

Conclusie

Vliegveld Maastricht Aachen Airport (EHBK) is een belangrijke regionale luchthaven gelegen in Beek, Limburg. Het vliegveld is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Jaarlijks verwerkt het vliegveld een aanzienlijk aantal passagiers en het biedt een breed scala aan bestemmingen binnen Europa en daarbuiten.

Daarnaast is het vliegveld ook een belangrijke hub voor vrachtvervoer. Met moderne faciliteiten en een grote vrachtafdeling is het vliegveld in staat om verschillende soorten vracht te verwerken.

Met diverse faciliteiten en diensten zorgt Vliegveld Maastricht Aachen Airport ervoor dat reizigers zo comfortabel mogelijk kunnen reizen. Of je nu op vakantie gaat of vracht wilt verzenden, dit vliegveld biedt alles wat je nodig hebt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *