Vliegveld Oostwold EHOW is een klein vliegveld gelegen in de provincie Groningen, in het noorden van Nederland. Het vliegveld is gelegen in het dorp Oostwold, nabij de stad Winschoten. Oostwold is een rustig en landelijk gebied, waardoor het vliegveld een ideale locatie is voor liefhebbers van de luchtvaart.

Locatie

Vliegveld Oostwold EHOW is gelegen aan de Polderweg 28 in Oostwold. Het vliegveld bevindt zich op ongeveer 30 kilometer afstand van de stad Groningen en is gemakkelijk te bereiken via de A7. De locatie van het vliegveld biedt prachtige uitzichten over het omliggende landschap, met uitgestrekte weilanden en waterwegen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Voor bezoekers die met de auto komen, zijn er voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar op het terrein van het vliegveld. Daarnaast is er ook een bushalte in de buurt van het vliegveld, waardoor het ook mogelijk is om met het openbaar vervoer naar het vliegveld te reizen.

Aantal passagiers

Vliegveld Oostwold EHOW is een klein vliegveld en ontvangt voornamelijk recreatieve vluchten en privévliegtuigen. Het aantal passagiers dat jaarlijks gebruik maakt van het vliegveld is dan ook relatief laag in vergelijking met grotere commerciële luchthavens. Desondanks trekt het vliegveld wel regelmatig bezoekers en deelnemers aan evenementen en vliegshows.

Faciliteiten

Ondanks zijn bescheiden omvang biedt Vliegveld Oostwold EHOW een aantal faciliteiten voor bezoekers. Er is een gezellig restaurant aanwezig waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje terwijl ze uitkijken over de start- en landingsbaan. Daarnaast is er ook een vliegschool gevestigd op het vliegveld, waar geïnteresseerden terecht kunnen voor vlieglessen en opleidingen.

Verder beschikt het vliegveld over een hangar waar vliegtuigen kunnen worden gestald en onderhouden. Ook zijn er diverse faciliteiten voor piloten, zoals een briefingruimte en een lounge. Het vliegveld is daarnaast ook geschikt voor zakelijke doeleinden, met vergaderfaciliteiten en de mogelijkheid tot het huren van een privévliegtuig.

Evenementen

Vliegveld Oostwold EHOW organiseert regelmatig evenementen en vliegshows die zowel luchtvaartliefhebbers als het brede publiek aantrekken. Een van de bekendste evenementen is de Oostwold Airshow, die elke twee jaar plaatsvindt. Tijdens dit evenement worden er spectaculaire vliegshows gegeven en kunnen bezoekers diverse vliegtuigen van dichtbij bekijken.

Daarnaast worden er ook regelmatig fly-ins georganiseerd, waarbij piloten vanuit het hele land samenkomen op Vliegveld Oostwold EHOW. Deze fly-ins bieden een unieke gelegenheid om verschillende soorten vliegtuigen te bewonderen en ervaringen uit te wisselen met andere luchtvaartliefhebbers.

Conclusie

Vliegveld Oostwold EHOW is een klein maar gezellig vliegveld gelegen in het landelijke Oostwold. Het vliegveld is goed bereikbaar en biedt faciliteiten voor zowel piloten als bezoekers. Met regelmatige evenementen en vliegshows is het vliegveld een populaire bestemming voor luchtvaartliefhebbers. Of je nu geïnteresseerd bent in vliegen, het bekijken van vliegtuigen of gewoon wilt genieten van het prachtige landschap, Vliegveld Oostwold EHOW is zeker een bezoek waard.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *