Vliegveld Teuge International Airport EHTE is een klein vliegveld gelegen in Teuge, een dorp in de provincie Gelderland, Nederland. Het vliegveld is voornamelijk bedoeld voor recreatief vliegverkeer en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 30 van de vorige eeuw.

Locatie

Vliegveld Teuge International Airport EHTE is gelegen in het oosten van Nederland, ongeveer 10 kilometer ten noordoosten van de stad Apeldoorn. Het vliegveld bevindt zich in een landelijke omgeving, omringd door groene velden en bossen. Deze rustige locatie maakt het vliegveld een populaire bestemming voor piloten die willen genieten van de prachtige natuurlijke omgeving tijdens hun vluchten.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het terrein van het vliegveld. Daarnaast is er een bushalte op loopafstand van het vliegveld, waar regelmatig bussen stoppen die verbindingen bieden naar omliggende steden en dorpen.

Aantal passagiers

Vliegveld Teuge International Airport EHTE is geen groot commercieel vliegveld en ontvangt daarom geen grote aantallen passagiers zoals bijvoorbeeld Schiphol. Het vliegveld richt zich voornamelijk op recreatief vliegverkeer en ontvangt jaarlijks ongeveer 30.000 passagiers. Deze passagiers maken gebruik van de faciliteiten van het vliegveld voor privévluchten, rondvluchten en vlieglessen.

Faciliteiten

Hoewel Vliegveld Teuge International Airport EHTE een klein vliegveld is, biedt het een breed scala aan faciliteiten voor zowel piloten als passagiers. Enkele van deze faciliteiten zijn:

  • Een terminalgebouw met incheckbalies en wachtruimtes
  • Een restaurant en café waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of drankje
  • Een vliegschool waar aspirant-piloten vlieglessen kunnen volgen
  • Een onderhouds- en reparatiewerkplaats voor vliegtuigen
  • Een tankstation waar vliegtuigen kunnen worden bijgetankt
  • Een helikopterplatform voor helikoptervluchten

Wetenswaardigheden

Naast de reguliere activiteiten op het vliegveld, worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd die de aandacht trekken van zowel vliegtuigliefhebbers als het brede publiek. Een van de meest populaire evenementen is de jaarlijkse Teuge Airshow, waarbij verschillende vliegtuigen en helikopters spectaculaire demonstraties geven. Daarnaast worden er ook rondvluchten aangeboden tijdens deze evenementen, zodat bezoekers de kans krijgen om de omgeving vanuit de lucht te verkennen.

Een andere interessante wetenswaardigheid over Vliegveld Teuge International Airport EHTE is dat het vliegveld beschikt over een zweefvliegcentrum. Hier kunnen liefhebbers van zweefvliegen genieten van de prachtige thermiek en panoramische uitzichten over het Nederlandse landschap. Het zweefvliegcentrum biedt ook mogelijkheden voor het behalen van een zweefvliegbrevet.

Conclusie

Vliegveld Teuge International Airport EHTE is een klein maar levendig vliegveld gelegen in Teuge, Nederland. Met zijn prachtige locatie, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten trekt het vliegveld jaarlijks duizenden passagiers. Of je nu een ervaren piloot bent, wilt genieten van een rondvlucht of geïnteresseerd bent in zweefvliegen, dit vliegveld biedt voor ieder wat wils. Met regelmatige evenementen en een zweefvliegcentrum is er altijd iets te beleven op Vliegveld Teuge International Airport EHTE.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *