Vliegveld Terlet is een klein vliegveld gelegen in de provincie Gelderland, in de buurt van Arnhem. Het vliegveld is voornamelijk bedoeld voor recreatief vliegverkeer en wordt beheerd door de Stichting Vliegveld Terlet. Het is een populaire bestemming voor zweefvliegtuigen en kleine sportvliegtuigen.

Locatie

Vliegveld Terlet is gelegen in de prachtige natuur van de Veluwe, nabij het dorpje Terlet. Het vliegveld ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Arnhem en is omringd door bossen en heidevelden. De locatie biedt een adembenemend uitzicht tijdens het vliegen en is geliefd onder piloten vanwege de rustige omgeving.

Bereikbaarheid

Vliegveld Terlet is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto is het vliegveld te bereiken via de A50 en de N311. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor bezoekers. Daarnaast is er een bushalte op loopafstand van het vliegveld, waar verschillende buslijnen stoppen.

Aantal passagiers

Hoewel Vliegveld Terlet voornamelijk gericht is op recreatief vliegverkeer, trekt het ook een aantal passagiers aan. Jaarlijks maken duizenden mensen gebruik van het vliegveld om te genieten van een vlucht in een zweefvliegtuig of om zelf te leren vliegen. Het vliegveld heeft een gezellige sfeer en er worden regelmatig evenementen georganiseerd om het publiek kennis te laten maken met de wereld van de luchtvaart.

Faciliteiten

Vliegveld Terlet beschikt over verschillende faciliteiten om het verblijf van bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Er is een restaurant waar je kunt genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de start- en landingsbaan. Daarnaast zijn er diverse picknickplaatsen en speeltoestellen voor kinderen. Het vliegveld heeft ook een camping waar piloten en bezoekers kunnen overnachten.

Verder zijn er op het vliegveld verschillende vliegscholen gevestigd waar je terecht kunt voor vlieglessen en cursussen. Of je nu wilt leren zweefvliegen, sportvliegen of helikoptervliegen, er is voor ieder wat wils. Het vliegveld biedt ook de mogelijkheid tot het huren van vliegtuigen voor ervaren piloten.

Wetenswaardigheden

– Vliegveld Terlet bestaat al sinds 1930 en heeft een rijke geschiedenis in de luchtvaart.

– Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor zweefvliegtuigen in Nederland.

– In de zomermaanden worden er regelmatig zweefvliegwedstrijden georganiseerd op het vliegveld.

– Vliegveld Terlet is ook een geliefde plek voor parachutespringers. Er is een speciale dropzone aanwezig.

– Het vliegveld heeft een eigen meteorologische dienst die piloten voorziet van actuele weersinformatie.

Kortom, Vliegveld Terlet is een prachtige locatie voor liefhebbers van de luchtvaart. Met zijn mooie ligging, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten is het vliegveld een ideale bestemming voor een dagje uit of om zelf te leren vliegen. Of je nu wilt zweefvliegen, sportvliegen of gewoon wilt genieten van het uitzicht, Vliegveld Terlet biedt voor ieder wat wils.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *